Horse Outreach 2017 – hjälpen nådde Lilla Olga!

Downloads16

Horse Outreach 2107! SaveTheDogs bedriver ett omfattande stödprogram vad gäller arbetande hästar och åsnor. Dussinet omhändertagna hästar och ett sextiotal åsnor har ett tryggt evighetshem vid Footprints of Joy. Tack vare Horse Outreach-programmet där Hundhjälpen är en avgörande partner räddades nu i maj Olguta, Lilla Olga från ett fruktansvärt öde. Denna gamla häst har hela sitt liv troget tjänat sin fattiga familj i byn Rasova som draghäst. Hon är nu 30 år gammal och kan inte arbeta. Ägarna hade inte råd att hålla henne med mat. Personer från en minoritetsgrupp försökte få köpa henne – troligtvis tänkte man sig en billig draghäst som man kan köra ( slut på ) under ännu en tid. Tack och lov kontaktade ägarna SaveTheDogs som med öppna armar välkomnade denna underbara gamla häst, utmärglad och svag. Lilla Olga får nu värma sin kropp i solen på en trygg inhägnad slänt, äta så mycket hon vill och få daglig omvårdnad. Livet ut kommer hon att vara trygg och älskad.

Tack SaveTheDogs för det fantastiska arbete som sker även för hästar och åsnor i nöd!

%d bloggare gillar detta: