Horse Outreach 2017 – Tack vare svenska hästvänner!

Downloads11

Sommaren och hösten 2016 samlade Hundhjälpen in stora mängder hästutrustning som i omgångar transporterats till Rumänien. Den sista lasten gick tidigt i april. Detta är saker som skänkts av svenska hästvänner och som Hööks Hästsport hjälpt till att frakta till avsändningsorten. Här fanns mängder av grimmor, träns, bett, schabrak, täcken, benskydd etc etc. Utrustningen delas nu ut till hästägarna i den lilla byn Cochirleni, belägen i ett mycket fattigt område i södra Rumänien. Hit tar man sig mer eller mindre på breda uppkörda stigar – inte på vägar. I de enkla husen finns ofta inte el och rinnande vatten. Någon enstaka telefon finns i byn – ryktet om att hovslagarna var i antågande spreds från mun till mun. Hästarna är oerhört viktiga för dessa bybor och man sköter om dem så gott man kan – men fattigdom sätter käppar i hjulen.

%d bloggare gillar detta: