Horse Outreach 2017

DSC_6168

Nu är våra fantastiska svenska hovslagare Johan och Annika på plats i Rumänien. Vårens Horse Outreach har startat. Söndagen har ägnats åt SaveTheDogs egna omhändertagna hästar som samtliga fått sina hovar omsedda. Resten av veckan, måndag till fredag, kommer man att arbeta med lokalt ägda hästar i den lilla byn Cochirleni. Dessa hästar ägs av mycket fattiga människor som aldrig kunnat anlita professionell hjälp och där varje dag är en kamp för att hålla hästen med mat för att överleva. Dessa hästar är alla små körhästar i D-ponnystorlek. De används uteslutande för arbete inom jordbruket samt för transport längs vägarna av människor och saker. För ägaren är de livsviktiga – då man utan häst inte kan bruka sin lilla jord eller ta sig till andra byar eller skaffa hem nödvändigheter. Vid Horse Outreach är det inte bara hovslagarna som är inkopplade. Samtliga hästar avmaskas och utvärderas medicinskt. Veterinär ger hjälp på plats och kan följa upp med hembesök. Allt är gratis för ägaren. Vid varje ”outreach” får ägarna utrustning som skänkts av hästvänner i Sverige och som man annars inte skulle kunna skaffa.

Visst är du med och stödjer detta fantastiska arbete som kommer både djur och människor tillgodo?
Sätt in Ditt bidrag, stort eller litet på Hundhjälpens plusgiro 355 425-0. Märk inbetalningen ”häst”. Vill du synas i vår gåvoredovisning – skriv ditt namn + PUL. I annat fall är du anonym.
Det går även att donera via Swish: 123 1721430
SMS: Smsa till nummer 72672 med texten HUNDAR, mellanslag följt av den summa du vill donera: 50, 75, 100, 150, 199 kronor

%d