En resa till Rumänien – Eva berättar!

Eva berättar om sin senaste resa till Rumänien och Save The Dogs:

”Så bar det av igen till Rumänien den 28 mars. Det kändes skönt att lämna det trista, grå och blåsiga Sverige. Rumänien bjöd på sommarvärme och sol. Allt stod i blom såväl träd som buskar och blommor.

IMG_20170329_100616Efter att ha anlänt till Cernavoda kom jag till hotell Hollywood. Tänka sig, resa till Rumänien och komma till Hollywood! Jag började planera för en ny karriär som filmstjärna. Planerna grusades dock av sömnen. Det är tröttsamt att resa trots att man mest sitter stilla.

På morgonen kl. 9 nästa dag bar det av till det ”gamla” hägnet. Här mötte den lurviga Luna vid grinden. Luna ser ut som en mindre nallebjön och hennes päls passar definitivt i det kalla Norden.

Jag tog en promenad med min favorit Ballana. Hade en pratstund med Andrea som berättade att det var hon som hittade Ballana men kunde inte ha henne hemma hos sig så hon tog med henne till hägnet. Ballana är en ljusgul, mild och vänlig dam i sina bästa år. Hon var lite ängslig för hundarna som är utanför hägnet men då de gått sin väg tog vi en promenad i solskenet.

Personalen som fanns i hägnet var ny. Jag hade inte träffat dem tidigare men de slet hårt med att göra rent i burarna, ge mat och tvätta. Två yngre rumänska veterinärer, en man och en kvinna gjorde sin praktik i hägnet och de verkade ha fullt upp. En äldre man kom på cykel med sin lilla hund som inte mådde bra. Hunden togs in för att undersökas. En äldre dam kom med en liten brun tik som hon hittat. Hunden hade verkat vilsen och hon trodde den tidigare haft ett hem och släppts ut av fd ägaren. Hon kunde inte ta hand om den lilla, då maken var sjuk i cancer. Hon hade tillräckligt redan. Tiken fick stanna och sattes i bur för att undersökas innan hon placeras i någon av de stora burarna. Detta för att man skall se att hon inte bär på några sjukdomar.

IMG_20160909_143510
Vid lunch bar det av till det fantastiska Footprints of Joy. Det nya hägnet är ett fantastiskt vackert och välskött hägn. Här finns förutom en massa hundar, katter, hästar och åsnor. Det finns en lekplats för hundarna där personalen kan hålla på med hundarna, speciellt de som skall lämna hägnet.

Här träffade jag den ”gamla” personalen. Det blev ett glatt återseende. Damerna hade lunch och bjöd på sin medhavda matsäck. Vi rökte och pratade lite. Jag bad att få ta en bild på dessa hägnets ”stöttepelare”. Dessa damer sliter hårt hela dagarna. Många av dem har arbetat i hägnet i många år. De blev förtjusta då jag visade bilder på mina tre hundar från Hundhjälpen; Nalle (fd Barry), Nelly (fd Genie) och Sniff (fd Arturo). De kände igen dem och blev så glada när de såg hur bra de fått det. Det visade sig att Daniella mindes Sniff! Sniff kom till mig år 2007, så Daniella har arbetat i hägnet i 10 år! Vilken prestation.

 

IMG_20170329_124929

Detta hägn är ett paradis för de djur som är där. De olika hundburarna är stora med träd som skuggar och fina, rymliga hundkojor som ger svalka eller värme beroende på årstid. Katthägnet är som ett Villa Villerkulla för katter. Här finns en massa fantasifulla katthus och leksaker. Ute på gården finns också en massa hus och leksaker. Katterna låg lättjefullt utsträckta överallt och en del lekte lite lojt med någon leksak. Hästarna är väldigt fina och välskötta. Hårremmarna glänste i solen och i den enorma hagen finns vindskydd och stora mathoar.

IMG_20160909_145215
Åsnehägnet är det allra roligaste. Åsnorna är i ett stängsel med bara ett rep som grind! Trots detta är det ingen åsna som rymmer!! När jag hälsade på några så såg jag att de var runda om magen. Jag trodde först då jag såg några av åsnorna att de var med föl, men sedan upptäckte jag att
alla var runda om magen. Så det var inga föl i dessa runda magar bara mat. Själv så älskar jag åsnor. Nästan alltid så ser man hemska bilder på magra, eländiga åsnor som plågas av enorm last på ryggen. Därför kändes det fint att se välgödda, glada, fria åsnor i god form.

Det är rofylld att gå runt i hägnet även om hundarnas skall följer dig. Jag andades in blomdoften från träden och häckarna och kände mig glad för dessa djurs skull.”

%d bloggare gillar detta: