Vi mobiliserar för KRIG – mot myggor – som plågar våra hundar!

Downloads49

Snart börjar myggsäsongen igen i Cernavoda, beläget vid floden Donaus strand.  Vi utmanar nu alla djurvänner att delta i kriget mot dessa illasinnade blodsugare som under kvällarna i mängd kastar sig över våra hundar och plågar dem svårt med sina stick. Vissa kvällar kan hundarna knappt vara ute – myggplågan är så svår.  Hundar med kort päls kan bli alldeles fulla av illa kliande myggstick. När hundarna sedan kliar kan sår rivas upp och dessa kan infekteras svårt under den varma årstiden. Även djurskötarna drabbas av odjuren och den sista kvällsrundan är inte trevlig. Myggorna kan dessutom sprida en mängd besvärliga sjukdomar. Vi måste nu gemensamt kraftsamla och vinna kriget mot myggorna – och därmed ge hundarna bättre livskvalitet. Efter goda erfarenheter i bl a norra Sverige har vi tillsammans med SaveTheDogs beslutat köpa in ”myggmördare” i form av maskiner som verkar över stora ytor. Dessa maskiner omvandlar med hjälp av ofarliga kemikalier luft till en kopia av mänsklig utandningsluft – dit myggorna dras – och därefter sugs in i en behållare där de torkar och dör. Genom att angripa problemet tidigt kan myggornas reproduktion påverkas – alltså färre nya myggor. Problemet har blivit värre år för år – och är för många hundar ett stort lidande. Vi ber nu Dig hjälpa oss att köpa in 2 st maskiner med tillbehör, Mosquito Magnet Independence – värstingen på myggmord. Budgeten är 25 000 kr. Detta är bråttom då man i Cernavoda ligger ”före” oss vad gäller värme och myggförekomst. Dessa maskiner kan faktiskt även rädda liv – just genom att att utrota smittspridare. Visst är Du med?

Sätt in Ditt bidrag, stort eller litet på Hundhjälpens plusgiro 355 425-0. Märk inbetalningen ”MYGG”. Vill du synas i vår gåvoredovisning – skriv ditt namn + PUL. I annat fall är du anonym.
Det går även att donera via Swish: 123 1721430
SMS: Smsa till nummer 72672 med texten HUNDAR, mellanslag följt av den summa du vill donera: 50, 75, 100, 150, 199 kronor

%d