Våra hundar är nu hos ”Fodervärdar”

Vad är en fodervärd och vad gör våra hundar där? Vi byter nu terminologi. De f d ”jourhemmen” blir nu ”fodervärdar”. Detta innebär som tidigare att de inackorderar en av våra hundar och behandlar den som sin egen tills det permanenta hemmet för hunden hittats. Fodervärden och föreningen har regelbunden kontakt och fodervärden agerar också som vår representant vid mötet med en potentiell framtida ägare. Att vara fodervärd är en stor men mycket givande uppgift. Du hjälper hunden framåt i livet och din insats kan göra en livsavgörande skillnad.

unnamed

Hur hamnar då hunden där? Vissa hundar har det mycket svårt i hägnet där de kanske mobbas eller stressas svårt. De får då i förtid komma till Sverige utan att ett permanent hem står till buds. En annan hund kan i Sverige måsta omplaceras t ex då en ägare insjuknat svårt. Varje hund och varje fall är unikt och som fodervärd ställs du ibland inför situationer som kräver stor kunskap och engagemang. Att kärleksfulla och kunniga fodervärdar finns tillgängliga har säkerligen räddat livet på flera hundar.

Ryhanna 1

Hur gagnar fodervärden dig som intressent för en hund? Efter att ha intervjuats angående lämplig matchning har du möjlighet att hos fodervärden träffa hunden och bilda dig en egen uppfattning om huruvida ni kommer att kunna trivas ihop. Att lära känna varandra före en ev flytt ökar även hundens trygghet med skeendet och som ägare har du fått goda tips och råd av en person som känner din hund väl – fodervärden.

FB_IMG_1484232984221-001

Kan vem som helst bli fodervärd? Som fodervärd måste du ha gedigen hundkunskap, tålamod och förmåga till empati gentemot en hund som har en ofta dramatisk bakgrund. Ofta ställs också krav vad gäller boende och familjesituation, samt gällande befintliga djur i hemmet. Ta kontakt med föreningen så inleder vi en diskussion. Att poängtera – vi har alltid ett stort behov av goda fodervärdar. Många fodervärdar har fäst sig vid sina hundar och är då ett givet förstahandsval.

Här kan du anmäla intresse för att vara fodervärd. Anmälan är inte bindande.

%d bloggare gillar detta: