Lämnad att dö!

Downloads47

Arrangerad hundkamp / hundhetsning har länge varit en populär företeelse i staden Medgidia. Nu tar detta otäcka fenomen även fart i Cernavoda. På några få dagar har fyra pitbulls omhändertagits på gatan – den senaste Tyson, som ses här på bilderna. Tyson har antagligen inte varit tuff nog för att kunna generera inkomst och ära till sina ägare.  Vadslagning och vinstpengar gör detta även till en ekonomisk företeelse. Han bands därför vid ett träd, långt borta från bebyggelse, lämnades utan mat och vatten – åt sitt öde och en trolig död. En person som såg hunden larmade SaveTheDogs, där personal släppte vad de hade för händer och kastade sig i en bil för att rädda Tyson – som tackade dem översvallande med blöta pussar. Tyson, som har visat sig vara en oerhört vänlig och kelig grabb, får nu sina skador omsedda, vila ut och stärka sig vid hägnet, med förhoppning om en framtid i ett annat land. Han har på några få dagar lyckats charma hela personalen.  Tack, SaveTheDogs för att ni finns på plats!

För den som inte känner till begreppet hundhetsning:

Hundhetsning är en vadhållningsföreteelse där två hundar förmås att slåss mot varandra på liv och död. Kampen pågår tills den ena parten är söndersliten / död. Hundarna hålls isolerade från andra hundar och behandlas mycket bryskt för att provocera fram aggression. Som träning hetsas hundarna mot ”beteshundar” som  är chanslösa och dödas / skadas svårt. Detta är oerhört grymt och förbjudet enligt lag – men lagen efterlevs inte. Hundarna hetsas även mot andra djur.

%d bloggare gillar detta: