Missa inte våra hundar i Sverige!

Downloads94

Ibland behöver hundar omplaceras inom Sverige av olika anledningar. Andra kommer direkt från hägnet där de haft en utsatt situation och snabbt behöver flyttas till en tryggare miljö. Fördelen med att välja en av våra jourhundar är att man besöker den i jourhemmet, i hemmiljö och du kan då bilda dig en egen uppfattning samt skapa en relation som underlättar flytten till det nya hemmet.
Om du är intresserad av en av våra underbara jourhundar hittar du intresseanmälan här.

AFFE (fd Greg), född 2016, finns i jourhem i Torsby.
Affe är en blyg hund som söker ett hem som har förståelse för att han behöver tid på sig att blomma ut. Han skulle tycka om att få komma till ett hem som ligger på landet och helst att det finns en trygg och stabil hundkompis i familjen. Finns det katter i familjen så gör det inget för Affe tycker de är rätt så intressanta och kanske till och med  framtida lekkamrater.
Han trivs med att vara utomhus och att gå långa promenader, så en familj som gillar att röra på sig och ta med Affe på äventyr i skog mark är ett måste. Utomhus så får Affe större självförtroende och buffar på jourmatte mjukt och försiktigt för att visa tillgivenhet och försiktigt bjuda upp lite lek. Alla pinnar som han ser, antingen de ligger på marken eller sitter fast måste undersökas och tuggas ner i beståndsdelar.

COCA, född 2013, finns i jourhem i Umeå.
Coca är en försiktig individ som behöver lite tid på sig i nya situationer och med nya bekantskaper. Ger man henne lite tid så umgås hon gärna och nu har hon hunnit bo hos sin jourfamilj i hela 2 månader. Hon kommer glatt ut i hallen när det är dags för promenad och följer gärna med övriga flocken ut. Det roligaste är om man får springa ut i rasthagen som finns utanför huset, där gillar hon att springa och leka i snön med bästisen Tika. Det finns lite leksaker där också som Coca tycker är roliga. I början var det lite otäckt med klappar och att sitta nära men nu får jourhusse gärna klappa ett tag. Till den här underbara, rara tjejen söker vi ett lugnt hem där det även finns en snäll hundkompis som kan agera både mentor och lekkamrat. Barn under tonåren bör ej finnas i hemmet.

CORA, född 2012, finns i jourhem i Falun.
Cora hade ett nytt hem under en tid, där det tyvärr inte fungerade så nu söker vi ännu en gång ett nytt hem åt finaste lilla Cora med den silkeslena pälsen. Cora är en mycket trevlig och ”vaken” tjej som mer än gärna hänger med på äventyr. Hon kan vara lite avvaktande mot nya bekantskaper men när hon märker att man är snäll umgås hon mer än gärna. Köttbullar är favoritgodiset och för det gör hon nästan vad som helst – och bjuder man på en blir man snabbt en ny bästis. Coras nya hem behöver ha förståelse för att det kan ta tid att lära känna och känna sig helt bekväm med nya hundkompisar, hon litar helt enkelt inte på att de ska vara snälla. Den här tjejen trivs bra där det är lite liv och rörelse men det ska inte finnas barn under tonåren i det nya hemmet.

DANILO, född 2011, finns i jourhem i Tierp.
Fina Danilo är en väldigt mild och snäll hund. Han var rumsren från dag 1 och har lärt sig att det lönar sig att vara lite på alerten när det vankas mat eller godis. Han är en lite försiktig kille men han gör framsteg varje dag och leker gärna en stund ute i trädgården. Andra hundar funkar bra och jourfamiljen har även haft katter på besök, det var trevliga varelser tyckte Danilo och gjorde ingen vidare affär av det hela. Nya människor vill han gärna betrakta på lite avstånd till att börja med – men samtidigt ser han till att hålla sig i närheten. Till denne kärleksfulle grabb söker vi ett livslångt hem där han får kärlek i överflöd och förståelse för att vissa saker kanske tar lite längre tid. Danilo vill bo med en snäll hundkompis och har heller inget emot en kattkamrat. Barn under skolåldern bör ej bo i hemmet.

FARUK, född 2015, finns i jourhem i Åkers Styckesbruk (Södertälje)
Faruk är en speciell, härlig och trevlig kille som är tydlig med vad han tycker. Att springa runt och plocka upp saker han hittar utomhus är bland det bästa han vet och han har varit väldigt förtjust i alla hundar han har stött på ute på promenaden. Vem vet, kanske vill de leka lite? Inomhus uppfattas han som lite mer avvaktande och behöver få känna av situationen lite, får han bara lite tid på sig går det också bra efter en kort stund och man blir en ny kompis.Han är en otroligt kärvänlig och social hund. Snabbt framme och hälsar på nya människor och är glad & nyfiken. Katt har han inte träffat ännu men han är en mjukis så introduceras dem bara på rätt sätt kan de säkert bli vänner. Älskade Faruk bor gärna med snälla hundkompisar, hos en familj som tycker om att vara ute och på upptäcktsfärder. Barn under skolåldern bör ej finnas i hemmet.

%d bloggare gillar detta: