Farväl Medgidia – men också ett löfte.

Efter 10 års verksamhet läggs nu hägnet och kliniken i Medgidia ner. I slutet av februari ska alla kvarvarande djur ha flyttats till Cernavoda – ett enormt arbete att på ett tryggt sätt integrera alla inkommande hundar och katter. Hundhjälpen har här gjort en stor insats genom att de svagaste hundarna från Medgidia har fått resa till goda hem / jourhem i Sverige. Donationerna i Italien har en längre tid nu varit lägre än väntat. Den nya kliniken som är under uppförande i Cernavoda slukar stora resurser, liksom anställandet av internationell personal. En prioritering måste göras.

Några ur personalen i Medgidia har fått nya anställningar i Cernavoda. Övriga har fått generösa avgångsvederlag. Katthuset kommer att flyttas till Cernavoda liksom all medicinsk utrustning och annat som kan återanvändas. SaveTheDogs överger inte Medgidia – det är ett löfte. Den mobila kliniken kommer att arbeta intensivt i staden med kastrationer och akutvård. Svåra fall kommer att flyttas till Cernavoda för kvalificerad vård / rehabilitering. Det är nu av yttersta vikt även för djuren i Medgidia att den nya kliniken i Cernavoda kan färdigställas. I Medgidia saknas helt fungerande djursjukvård i övrigt. SaveTheDogs för en dialog med myndigheterna för att tidigare grymheter mot djuren inte ska upprepas.

Vi kommer under de närmaste veckorna att fokusera på presentationen av hundar och katter som fortfarande finns i Medgidia. Förhoppningen är att några av dem ska finna sina nya hem och slippa den tuffa flytten till ett nytt hägn. Hundhjälpens löfte till djuren i Medgidia-hägnet är att varje hund och katt som adopteras före hägnet stängs – SKA flygas direkt till Sverige utan mellanperiod i Cernavoda. Tre hundar har akuta behov – och kommer att fara illa av flytten till ett nytt hägn. Dessa tre finns tillgängliga för adoption inom några dagar.

Downloads92

Vill du bidra till att bygget av nya veterinärkliniken?

Sätt in Ditt bidrag, stort eller litet på Hundhjälpens plusgiro 355 425-0. Märk inbetalningen ”Veterinärkliniken”. Vill du synas i vår gåvoredovisning – skriv ditt namn + PUL. I annat fall är du anonym.
Det går även att donera via Swish: 123 1721430
SMS: Smsa till nummer 72672 med texten HUNDAR, mellanslag följt av den summa du vill donera: 50, 75, 100, 150, 199 kronor

 

%d bloggare gillar detta: