Fira utan faror i Jul och Nyår!

15400320_10157950656715565_6241359120709289194_nSnart är vi framme vid jul och allt som hör till, glädje och gemenskap, men ibland även ensamhet och funderingar. Det är viktigt att ägna våra hundar och katter en extra tanke – då jul och nyår för dem innebär ofta en lite underlig och stressad period. Tänk på att våra hundar ofta inte är vana med större ansamlingar människor – och kan skrämmas av stoj och stim. Ge hunden en lugn vrå där den får vara ifred. Se till att besökares barn inte kommer åt den. Är du själv bortbjuden dit det vistas många människor kan det vara en klok tanke att lämna hunden hemma. Var extra noga med ytterdörrar som öppnas och stängs av gäster m fl – hunden kan lätt smita ut i ett obevakat ögonblick – vilket kan sluta med katastrof. Ha extra kontroll på att halsband / selar är välsittande då många störningsmoment nu kan finnas i miljön. Vira kopplet runt handleden när ni är ute.  En nyanländ hund / katt bör få prioritet i sitt hem – fira julen stillsamt hemma och undvik att bjuda hem folk. Obs att många av våra hundar reagerar med stor rädsla inför alkoholpåverkade personer – undvik att utsätta den för detta.

Det finns i hemmet i juletid mycket som kan skada våra husdjur. Försäkringsbolaget If, med vilket vi samarbetar, har en utmärkt guide, ”Fira utan faror i Jul och Nyår”. För att ta del av denna information, klicka här.

%d bloggare gillar detta: