Jul, jul. Strålande jul…

I vår lilla del av världen är vintern en rolig tid för många hundar. De leker och busar i snön, gör rivstarter så snön yr, eller far fram som små plogar med nosen nerkörd i det vita. Glädjen att söka och gräva efter saker i snön är påtaglig. Svenska katter sitter ofta i fönstren och tittar på snöflingorna som faller eller de fåglar som matas utanför.

… Som i en annan värld lever hundarna i Rumänien. De leker inte i snön och grävandet i snön resulterar heller inte i många matbitar. Vintern är en plågsam tid för hundar försvagade av hunger, skador eller sjukdom. Kylan är i regionen tidvis mycket sträng och ihållande. Många gatuhundar fryser eller svälter ihjäl. De nödställda hundar och katter som har turen att bo kring Cernavoda får hjälp av Save The Dogs. Samtliga inkommande djur är i behov av veterinärvård. Från starten tills idag vårdas de vid den lilla undermåliga kliniken vid det gamla hägnet. Lokalerna är otidsenliga och de många översvämningarna från floden Donau har gjort att röta fått fäste och långsamt förstör byggnaden. En ny, modern klinik är nu under uppförande vid Footprints of Joy. Här kommer ca 2000 hundar och katter per år att få hjälp – de hemlösa, omhändertagna djuren och de ägda djuren i regionen som förutom Save The Dogs lilla klinik saknar veterinärvård på en yta likt Nordirlands…  Kvalificerad djursjukvård kommer att erbjudas gratis till den som  inte kan betala för sitt  djur. Samtliga hundar och katter som nu finns i goda, svenska hem har den gamla, lilla kliniken att tacka för sina liv. Nu höjs ribban och här kan vi alla vara med.

lucia-husky-rescue-2013

Terence. Före och efter livsavgörande vård.

Hundhjälpen driver varje år i juletid tillsammans med vår långvariga italienska samarbetspartner, Save The Dogs, en insamling med specifikt tema. 2016 års stora julinsamling kommer uteslutande att gagna den nya kliniken, ett projekt i 10-miljonersklassen där ännu 4 miljoner är ofinansierade. Det finns nog inte EN inkommande hund / katt som inte kräver medicinska åtgärder. Många är vid omhändertagandet nära döden av svält eller skador. Att inte kunna erbjuda akutvård, stillande av smärtor, effektiv medicinering och rehabilitering vore en mardröm. Det är NU ELLER ALDRIG! Kliniken måste färdigställas under år 2017. Vi måste alla hjälpa till – varje krona är värdefull och går oavkortad till byggnationen.

Ditt stöd är både viktigt och nödvändigt.

Sätt in Ditt bidrag, stort eller litet på Hundhjälpens plusgiro 355 425-0. Märk inbetalningen ”julinsamling”. Skriv även ”Godkänner PUL” om vi får publicera ditt namn i vår gåvoredovisning.
Det går även att donera via Swish: 123 1721430
SMS: Smsa till nummer 72672 med texten HUNDAR, mellanslag följt av den summa
du vill donera: 50, 75, 100, 150, 199 kronor.

Du kan även beställa vårt fina vinter-gåvogram där du som julklapp till en vän för dennes räkning ger en gåva till Rumäniens utsatta hundar.

TACK!

%d bloggare gillar detta: