Det är NU det händer – nya veterinärkliniken tar form!

14657438_1408630775817999_5568356030679926290_n

SaveTheDogs inledde sin verksamhet i Cernavoda år 2002. Man har sedan dess hållit till i gamla, uttjänta lokaler i staden. Tusentals djur har dock passerat och räddats till livet trots de svårigheter lokaliseringen och byggnaderna inneburit. Idag är klinikbyggnaden bortom räddning. Hägnet och kliniken har fem gånger sedan start dränkts av floden Donau som regelbundet svämmar över. Fukt har förstört strukturen och luften är ohälsosam. År 2012 invigdes fantastiska Footprints of Joy, landets modernaste anläggning för omhändertagna hundar, åsnor och hästar och en ledstjärna när det gäller djurskydd. Anläggningen ligger på egen vacker mark, några kilometer utanför Cernavoda. Här uppförs nu den nya veterinärkliniken!

På en yta större än hela Nord-Irland finns ingen veterinärvård att tillgå förutom den SaveTheDogs tillhandahåller. Behovet är enormt, dels vad gäller de hemlösa och vanvårdade djuren, dels vad gäller den ofta mycket fattiga befolkningens egna djur som vanligtvis behandlas kostnadsfritt. Här ska i moderna och ändamålsenliga lokaler tas emot och behandlas ca 2000 djur årligen. Ett tjugotal arbetstillfällen hör direkt kliniken till. Åtagandet är enormt för SaveTheDogs som är en ideell förening helt beroende av donationer. Projektet är i 10-miljonersklassen varav ca 4 miljoner ännu är ofinansierade.

Vi vädjar nu till alla privatpersoner och företag – för Rumäniens hemlösa, skadade och sjuka djurs väl – var med och gör skillnad! Var med och rädda liv! Var med och minska lidandet! För företag finns flera former att vara med och sponsra kliniken / hela verksamheten. Information om projektet finns i länken nedan (engelska):
The new veterinary clinic

Sätt in Ditt bidrag, stort eller litet på Hundhjälpens plusgiro 355 425-0. Märk inbetalningen ”Veterinärkliniken”. Vill du synas i vår gåvoredovisning – skriv ditt namn + PUL. Annars är du anonym.
Det går även att donera via Swish: 123 1721430
SMS: Smsa till nummer 72672 med texten HUNDAR, mellanslag följt av den summa du vill donera: 50, 75, 100, 150, 199 kronor

%d bloggare gillar detta: