”Man kan alltid skänka lycka”

downloads55Ett av våra fantastiska jourhem berättar om hur det är att ställa upp för en behövande hund:

”Som pensionärer fick jag och Jörgen mer tid att odla mitt intresse för hundar. Från början hade vi tänkt att vi skulle ha två hundar. Av någon underlig anledning har det blivit fler – eftersom vi har haft möjlighet. Idag bor det sex f.d. dumpade hundar hos oss, varav två är jourhundar som fått stanna. Emellanåt kommer det någon jourhund hit i väntan på egen familj. Några gånger har vi även ställt upp som specialjour vid ägares sjukdom.
Vi tycker det känns givande att kunna hjälpa till att ge en ny individ en bra start i det nya livet och hjälpa den att hitta rätt i tillvaron. Den ena individen är inte den andra lik och det är spännande att lära känna dem och se hur de utvecklas och blommar upp.

Vår egen flock har en bra sammanhållning och är duktiga på hundspråk, vilket oftast hjälper den nye att komma i balans. Genom flocken lär sig den nya hunden lättare våra rutiner och vi får samtidigt studera hur hundarna beter sig. På så sätt har vi lärt oss mycket om hundar, som vi aldrig annars skulle ha en chans till. Medaljens baksida är förstås att man måste skiljas från hunden efter ett tag (vilket vi alltså inte alltid lyckats med) men när man ser att den vuxit och kan gå vidare i livet som en lycklig individ så känner man sig ändå lite glad. Senare kan eventuellt en annan behövande få en chans hos oss dessutom.”downloads56morrgan

%d bloggare gillar detta: