Jourhemmen hjälper hunden vidare

downloads50På bilden ser vi Bonzo som just nu bor i jourhem i Nordmaling

Hundhjälpens jourhem är ovärderliga i sin insats att hjälpa  hundar vidare till egna, trygga hem. Här får de landa och göra en nystart. Det finns flera orsaker till att en hund kommer till ett jourhem. En del hundar har en mycket svår situation i sitt hägn där de mobbas och får tillbringa dagarna med att fly sina plågoandar- en sådan hund behöver ett jourhem. En annan hund är gammal eller har ett handikapp som gör att den har svårt hävda sig i hägnet eller klara sig i hetta / kyla – de hundarna är aktuella för jourhemsplacering. I Sverige kan oförutsedda händelser göra att en hund inte kan bo kvar i sitt hem – här igen är jourhemmets insats ovärderlig. I vissa fall kan hundens liv hänga på en tråd – tack och lov ställer då ett jourhem upp!

Att vara jourhem är både roligt och givande. Du tar som jourhem emot en individ som har stort behov av den trygghet och kärlek du kan skänka. Du behandlar och ansvarar för hunden som om den vore din egen, dvs du tillgodoser samtliga dess behov, fysiskt och mentalt. Du står för hundens uppehälle under den period den bor hos dig, förutom försäkring och ev medicinska kostnader. Vi håller kontakt med dig och arbetar för att hitta ett permanent hem för hunden. Det är inte ovanligt att man i jourhemmet fäster sig vid hunden och här finns då möjligheten att själv ”adoptera” den.

Som jourhem kan du inte själv fritt välja jourhund då det är behovet som styr. Du kan dock ange önskemål vad gäller kön och storlek. Tidsomfånget är alltid oklart – några hundar placeras vidare inom någon vecka – andra kan stanna i jourhemmen i månader. Vi kan inte gå med på ett tidsbegränsat arrangemang då det är till nackdel för hunden. Du samarbetar med oss vad gäller information om hunden och presenterar även hunden i ditt hem för framtida intressenter.

Många hundar har sina fantastiska jourhem att tacka för de fina liv de lever nu. Hundhjälpen är ständigt i behov av nya jourhem så ta dig en funderare om du kan ställa upp för en hund i nöd. Du ska vara hunderfaren och inkännande och du bör ha ett lugnt hem. I många fall måste det finnas en hund redan i hemmet då denna kan förmedla stor trygghet till den nyanlända. DU BEHÖVS!

Vill DU öppna ditt hem och hjärta för en jourhund?
Läs mer här och fyll i en intresseanmälan här.

%d bloggare gillar detta: