3 nya vackra fadderhundar

downloads49

Några hundar kommer aldrig att få chansen till ett eget hem. Vissa av dessa uppehåller sig utanför hägnen i Cernavoda och Medgidia, medan andra ges skydd inne i hägnen. Dessa hundar lämpar sig inte för adoption av flera orsaker; en del har för alltid tappat förtroendet för människan, andra kan vara ”skarpa”. Några hundar trivs endast i frihet. De flesta av dessa hundar är födda på gatan. Andra har misshandlats eller vanvårdats av sina ägare… idag bor de i sina jordhålor eller i enstaka hundkojor som personalen har satt ut. De känner trygghet i närheten till hägnet, att få mat varje dag, att inte glömmas bort. Dessa hundar kommer aldrig att överges av SaveTheDogs. De är dock kostsamma för hägnet. Tack vare fadderprogrammet kan de varje dag garanteras mat, omvårdnad och vid behov veterinärvård.

Vi vill nu presentera Karla, Kim och Tavi som är nya i vårt fadderprogram.

Lilla Karla hittades i centrala Bukarest där hon irrade omkring i trafiken. Hon verkade väldigt desorienterad och det är troligt att hon nyligen hade dumpats på platsen. Det var bara en tidsfråga innan hon skulle ha blivit påkörd, så man beslutade att ta med henne till hägnet. Hon är en rar liten tjej som gärna umgås med alla som hälsar på.

Man kan knappt tro att det är samma hund när man ser före- och efterbilder på vår vackra Kim. Hon är ett av de svåraste och mest uppmärksammade fallen i vår historia, hon är hunden som hittades vid vägkanten, indränkt i tjära och full av parasiter. Läget var längre kritiskt men hon har mot alla odds återhämtat sig och mår idag bra. Hon är fortfarande väldigt rädd för människor men hon är frisk och trivs bra ihop med sina vänner.

Snyggingen Tavi går i samma inhägnad som Kim. Han hittades i centrala delarna av Medgidia, troligtvis med ett förflutet som vakthund och nu när han blivit äldre klarade han inte sin uppgift lika bra – och dumpades på gatan. Tavi är rädd för människor fortfarande, men man märker att han väldigt gärna vill bekanta sig på lite avstånd. Han trivs bra i hägnet och med sina vänner bland hundar och personal.

För information och för att anmäla dig som fadder, maila fadder@hundhjalpen.se.
Läs mer om fadderprogrammet här.

%d bloggare gillar detta: