Vill du jobba med hundar i Rumänien?

downloads47 Jag heter Jennifer och arbetar som adoptions coordinator nere i Cernavoda, Rumänien. Ett fantastiskt jobb i en otroligt härlig miljö, bland hundratals kärleksfulla hundar! Nu söker jag efter en ny kollega, som vill komma ned hit och arbeta med mig. Tjänsten är på 1 år med möjlighet till förlängning, lön och boende erbjuds. Du kommer även ha som förmån att kostnadsfritt få besöka Sverige ett par gånger per år, för att hälsa på familj och vänner. 

Arbetsuppgifter är bland annat att socialisera/träna hundar, enklare datorarbete och att vara med vid olika arrangemang som anordnas. Arbetet sker på engelska, både i tal och skrift. Dig vi söker är en ansvarsfull person som är glad, lättsam och med lång hunderfarenhet. Som person är du stresstålig, initiativrik och arbetar bra såväl ensam såsom i team. Egen hund kan medtas. 

Hur är det då att bo och arbeta i ett land som Rumänien, kanske du undrar? För min del har det verkligen gått jättebra, flytten hit var enkel fast att jag hade med mig både hund och katter. Självklart är det en helt annan kultur, och staden som du kommer att bo i är väldigt fattig. Däremot så är jag omgiven av fantastiska människor, många ej engelsktalande, men fortfarande glada och enkla att kommunicera med. Talar man inte samma språk får man helt enkelt vara lite extra kreativ i hur man uttrycker sig det mesta går att lösa med en positiv attityd och kroppsspråk/Google Translate. 

Givetvis är det tufft att se så mycket lidande runt omkring sig, men vi arbetar för en otroligt god sak och det ger mig verkligen själsfrid att veta hur många hundar vi faktiskt hjälper till att få ett helt nytt liv i alldeles egna familjer. På fritiden kan man inte räkna med att ha något vidare socialt liv, utan såsom jag ser det är jag här för att jobba med hundarna, så det är vad jag gör. Närmsta större stad med shoppingcentrum m.m. ligger 5 mil bort. 

I korta drag så trivs jag verkligen toppen här nere, och hoppas på att inom kort få hit en svensk kollega kanske just dig? 

Är du intresserad så skicka en ansökan med CV och personligt brev till info@hundhjalpen.se, så hör vi av oss. Tillträde är omgående eller enligt överenskommelse, men före anställning vill vi att du kommer hit som volontär minst en vecka. Det är viktigt att kemin stämmer mellan oss två och att du känner att du kommer klara av att arbeta och bo i den här miljön.

downloads48

%d bloggare gillar detta: