Suzanna och Krumelur – med hjärta för djur i nöd!

Suzanna och Krumelur vid ”målgången” i Jokkmokk – efter 100 dagar och 200 mil.

Suzanna och Krumelur vid ”målgången” i Jokkmokk – efter 100 dagar och 200 mil.

 

Hundhjälpen har fått ta emot en donation på 10 000 kr från Suzanna Holmqvist som ridit genom hela Sverige i syfte att samla in pengar till djur i nöd. Hela ”ridturen” sträckte sig över 200 mil och tog exakt 100 dagar. Denna fantastiska donation kommer att hjälpa många av våra skyddslingar mot en bättre framtid. Vi vill rikta ett stort TACK till Suzanna som vi vet besitter det mod och den beslutsamhet som gör att hon kommer att göra skillnad i framtiden. Lycka till med dina framtida projekt!

Så här skriver Suzanna om sig själv och sin fantastiska ritt:

Tänkte jag skulle berätta vem jag är, ryttaren under denna resa.
Jag heter Suzanna Holmqvist, är 29 år, bor i Lima utanför Sälen och driver en detektivbyrå. Min sambo är australiensare och vi träffades för snart 3 år sen när jag var nere i Australien för tredje gången, då för att plugga. Jag tog med honom till Sverige till mina hemtrakter Örebro/Hallsberg. Han kunde ingen svenska så att få jobb där var svårt, han sökte ett i Lima och fick det direkt med start omgående. Ingen av oss kände en kotte där så vi tänkte att vi startar på ny kula tillsammans.

Lärde känna människorna, trivdes och köpte ett litet hus vid vattnet på 70 kvm. Jag tog min examen i Global utveckling på Stockholms universitet (pendlade, klockan ringde 2.30 vissa mornar för att hinna till föreläsningen) och fick jobb i Malung. Kände snabbt att jag ville mer och brinner för grävande journalistik så startade detektivbyrån. Begav mig iväg på ritten i april och efter den blir det att skriva bok om hela strapatsen och i september måste vi åka tillbaka till Australien (Perth) minst ett år för att jag ska kunna få permanent uppehållstillstånd och därmed i framtiden kunna åka fram och tillbaka hur vi vill. I april gifter vi oss på Sri Lanka då det ligger mitt emellan våra två länder. Krumelur kommer få vara hos en underbar fodervärd i Falköping som ska testa hans vingar på tävlingsbanorna, så håll utkik 😉

Mitt mål i livet är att göra livet bättre för djuren i vår värld samt skapa en karriär som jag lever för. Jag anser att för att djuren ska kunna få det bättre krävs det att mentaliteten hos människan blir rätt från starten vilket innebär att det är viktigt med utbildning redan vid barnsben om att djur har ett värde och känslor. Jag anser också att är man benägen att plåga ett djur är det inte långt kvar tills man ger sig på människor och straffen för djurplågeri bör därför skärpas radikalt. Jag tycker det svenska rättssystemet är mjäkigt överlag och hoppas på förändringar i framtiden. För mig är livet till för att levas och jag försöker alltid att fokusera på möjligheterna istället för hindren. Vilket jag tror är en av anledningarna till att denna ritt kunde bli av. Och vilken ritt det har blivit!

Jag var beredd på många hårda ord där människor skulle klanka ner på oss ha mycket åsikter. Men jag hade så fel! Engagemanget, stöttningen, hjälpen och den positiva andan jag fått uppleva under denna resa övergår mitt förstånd. Jag har blivit så GLAD av att se omtanken hos andra, och att se hur otroligt många det är som ändå vill vara med och hjälpa djuren har verkligen gett mig ett sånt hopp om mänskligheten. Jag tror på gemenskap och även om det är en klyscha så tror jag verkligen att tillsammans kan man göra skillnad! Det har gett mig så mycket inspiration till att fortsätta kämpa för att göra skillnad, så tro mig, denna ritt är inte slutet. Det kommer komma mera!

TACK alla som följt och stöttat oss under resan, för det finns inte en chans i världen att vi tänker göra er besvikna!Downloads26

%d bloggare gillar detta: