Nytt katthus på Footprints of Joy

Det är inte bara hundar som är hårt utsatta i Rumänien. Även katter, som har ännu lägre status än hundar och hästar, lever ett riskfyllt liv. De är oftast övergivna, förvisade till ett liv på gatan med fruktansvärda förutsättningar där de faller offer för människor, hundar, trafik, svält och sjukdom. Det är lika vanligt att påkörda eller katter, attackerade av lösspringande hundar, kommer in till hägnet, som att de övergivs vid våra hägn av ansvarsfulla ägare som pga ekonomiska skäl inte längre kan ta hand om sin katt, eller av ägare som helt enkelt inte bryr sig längre och dumpar dem. Save the Dogs har alltid jobbat för katternas rätt och har alltid en plats reserverad för de behövande.

I juni öppnade det nya katthuset på Footprints of Joy i Cernavoda. Något som möjliggjorts tack vare donationer på 23 000Eur från tre olika organisationer:

Prima Spes (Italien), Cats on Death Row (USA) och Help Animals International (Skottland).

Downloads25-001

Huset är placerat på ett lugnt och tyst område, nära till hästarnas stall och på ett säkert avstånd från hundarnas hägn. Det är ett ljust och öppet hus med värme och en över 200 kvm stor inhägnad uteplats. Huset är designat för att kunna ge hem åt max 18 katter med all komfort och tillräckligt med plats och gömställen för att husets invånare ska kunna leva ett stressfritt liv i väntan på adoption. De bästa förutsättningarna för att katterna ska kunna känna sig lugna och trygga och på så sätt kunna socialiseras och förberedas för ett hem. Sedan 2014 finns det även ett katthus vid hägnet i Medgidia som kunnat byggts tack vare donationer. Även här ett ljust hus med många skrymslen och vrår och en stor utegård där katterna gärna ligger och njuter i solen och klättrar upp på utkiksplatserna för att spana på omgivningen runt omkring. Här kan upp till 15 katter bo under tiden de väntar på att bli adopterade till Sverige, Italien och Schweiz. Save The Dogs har inom sin styrelse Alessandra Farina som är beteendevetare med specialitet katter. Hon har utformat de nya katthusen för att passa våra vänner på bästa möjliga sätt.Downloads26-001

Se fler bilder här.

%d bloggare gillar detta: