Vi gör skillnad – nu för Bonzo!

Downloads_16

Det är numera lagstiftat om att alla ägda rumänska hundar ska vara microchippade och registrerade. Kostnaden är minimal men fattiga familjer anser sig vare sig intresserade eller ha råd. Hundhjälpen har tidigare samlat in pengar för att i SaveTheDogs regi köpa in chip / märka / registrera dessa hundar, för deras säkerhets skull. En omärkt hund är lovligt byte för de hundfångare som emellanåt ”arbetar” i området – ett groteskt infångade som slutar med en plågsam död för hunden i ett kommunalt hägn. En microchippad / registrerad hund går fri. En ägare som missköter sitt ansvar kan tack vare att hunden identifieras via sitt chip även lagföras för detta nu – något som tidigare var omöjligt.

Bonzo hittades av Jennifer som arbetar i hägnet den 28:e juni. En stor, enormt mager hund som gömde sig i en buske intill vägen. Helt klart en övergiven / vanskött hund, mager som en sticka. Bonzo är nu i säkerhet i hägnet och får börja återhämta sig. Tack vare microchippet, finansierat av någon av Hundhjälpens vänner har ägaren identifierats och polisen nu kopplats in, ett bevis på den nytta insamlade pengar kunnat göra. Bonzo är givetvis inte det enda fallet där en ägare i regionen fått stå till svars för sina missgärningar, men det färskaste.

Vi ser fram emot att någon gång i framtiden välkomna Bonzo till Sverige.

Om den tidigare insamlingen kan du läsa här, men observera att den är avslutad.

%d bloggare gillar detta: