Vi behöver jourhem!

529592_10151049065975589_1327096788_n

Av olika anledningar kan Hundhjälpen finna det angeläget att ta en hund till Sverige även om den ännu inte blivit bokad. Det kan vara en hund som inte mår bra av att vistas i hundhägnet (t.ex. att den blir mobbad eller tynar bort i avsaknad av mänsklig närhet). Jourhemsverksamheten kan också vara ett sätt att ge plats i de hägn där populationen skapar ett ohållbart tryck. Fördelen med en hund i ett jourhem är också att intressenter får möta hunden i en lugn miljö. Det kan även behövas jourhem åt hundar som redan finns i Sverige, som av någon anledning behöver flytta från sin familj.

Vi har oftast ett behov av hund-erfarna jourhem. Behovet kan vara såväl akut – och då i olika delar av landet – eller planerat då en hund flygs från Rumänien före den fått sitt permanenta hem – och då är närhet till Arlanda / storstadsregionerna kanske viktigt. Många av våra hundar har behov av lugna och trygga jourhem – utan barn, i lugn miljö – kanske lantligt, och ibland utan andra hundar. Det händer även att vi behöver jourhem som kan ta hand om hundar med speciella behov – tex hundar med handikapp.

Som jourhem får du inte fritt välja hund, eftersom jourhundarna utses av Hundhjälpen med utgångspunkt i deras behov. Du får dock ställa krav vad gäller storlek och kön på hunden. Blir du anvisad en hund är du givetvis förbehållen rätten att tacka nej.

Villkoren i avtalet mellan Hundhjälpen och jourhemmet kan läsas här.

Vill DU sträcka ut en hand och hjälpa en hund?
Fyll i en intresseanmälan här!

%d bloggare gillar detta: