TACK alla hästvänner!

Downloads3

Tack till alla snälla privatpersoner och ridklubbar som skänkt saker till de hårt arbetande hästarna och åsnorna i byn Rasova. Tack till Hööks Hästsport som dels skänkt saker, dels samordnat och transporterat skänkta saker till uppsamlingsadressen i Sverige. Så småningom kommer nu allt att sorteras, märkas upp och därefter skickas till Rumänien – och där delas ut till de mest behövande. Många hästar och åsnor kommer att få lindring i sitt arbete tack vare er alla!

Nu under sommaren växer gräset grönt och frodigt på de rumänska ängarna. De flesta hästar och åsnor får nu äntligen äta sig någorlunda mätta. På senhösten förvandlas verkligheten till en annan. Kalla vindar sveper över slätterna, maten vissnar ner och många fattiga ägare har inget hö undanlagt och heller inte råd att köpa något. Hästar och åsnor svälter, några dör av svälten. Det är här VI alla kommer in i bilden.  Rasovas hästar och åsnor är ett långsiktigt åtagande för Hundhjälpen. Genom att hjälpa djuren hjälper vi även fattiga familjer – som annars skulle sakna möjlighet att bedriva ett enkelt jordbruk eller transportera varor eller familjemedlemmar. Till hösten startas ett nytt spännande projekt där vi alla kan vara delaktiga. Mera information kommer efter sommaren.

Downloads4

Insamlingen av bett / huvudlag / schabrak fortsätter tillsvidare. Nytt är att vi även gärna tar emot flugpannband – har du några liggande (vilket många har då de flesta av oss övergått till de effektivare flughuvorna) tar vi tacksamt emot för vidaretransport till Rumänien. Maila info@hundhjalpen.se.

%d bloggare gillar detta: