En kämpeinsats I sommarvärmen!

Downloads23

Vi vill tacka fantastiska hundfrisören Elisabeth Fält som tillsammans med assisterande Linn Jansson nu befriat 32 hundar i hägnen från plågsamt varma och ihoptrasslade pälsar. Livet kommer nu att kännas mycket lättare för dessa hundar. Arbetet var tufft i värmen men slutresultatet blev finfint. Så här skriver Elisabeth själv om tiden i Rumänien:

”Vårt arbete i Rumänien är slutfört. Hela 32 hundar har befriats från plågsamt varma, toviga, smutsiga pälsar. En del hundar har eksem eller andra hudproblem, eller kanske sår som behöver få läka på ett luftigt sätt utan att vara inbäddade i oren päls. Andra hundar har haft mycket smutsiga öron eller jättelånga klor som behövt åtgärdas. Vi har även samarbetat mycket bra med veterinärerna, eftersom man som hundfrisör ofta ”hittar” olika besvär som kan behöva åtgärdas av veterinär. Vi har ”letat upp” hundar  i paddockerna som behövt hjälp, men som kanske inte uppmärksammats i mängden. Vi har också i lyckligt samarbete med veterinärer kunnat konstatera att flera hundar nu genom negativa blodtester, som tagits vid klippning, nu kan beredas plats i adoptionsprogrammet. Personalen i de olika hägnen är helt underbara att samarbeta med liksom chaufförerna och som sagt veterinärerna.                                              

Ja, 32 hundar på en vecka är ett jättearbete, det är fysiskt mycket tungt och det krävs hög koncentration varje minut. Vi har fått mycket uppskattning från personal i hägnen, från chefen Filippo Agostini och från Sara Turetta. Mest värt har det dock varit att se hur hundarna har fått ett bättre mående genom vårt arbete ☺ – från att ligga flåsande i solen till att glatt skutta omkring med sina nyfriserade svanstippar ☺”.

STORT TACK, ELISABETH OCH LINN!

Downloads23

Downloads23

%d bloggare gillar detta: