1 miljon bett – insamling!

Downloads16

1 miljon bett – minst – ligger och skräpar i svenska stall!

Hästveckan i byn Rasova, helt finansierad av Hundhjälpen, var mycket uppmärksammad. Ett stort antal hästar och åsnor fick hjälp med sina hovar ( skoning / verkning ) och de svåra medicinska fall som upptäcktes får nu vård och följs upp. Vi kommer att fortsätta hjälpa hästarna i Rasova.

I svenska stall ligger minst 1 miljon bett som inte används. Hästarna och åsnorna i Rumänien har ibland virad ståltråd som bett – med stora skador på mun och tänder som följd. Detta för att man inte har råd med ändamålsenlig utrustning. Vi samlar nu in för utdelning till behövande:

  • Bett, 8,5-11,5, endast tre-delade, raka eller gummi/plast. Helst fasta ringar.
  • Hela huvudlag, rena och prydliga, främst P / C, även F.
  • Halsringar av läder.
  • Selunderlägg, hela och rena.

Vid nästa aktivitet ska varje häst, åsna gå hem med ett ”snällt” bett i munnen. Har du något av ovanstående att skänka, maila info@hundhjalpen.se så får du en adress dit du skickar sakerna för vidare transport till Rumänien.

Här kan du se det TV-sända reportaget från hästveckan (rumänska).

TACK!

%d bloggare gillar detta: