En annorlunda hästoperation

Downloads51

Förutom hundar och katter omhändertar och vårdar SaveTheDogs även hästar och åsnor – som får en livslång fristad vid Footprints of Joy. 9-årige valacken Dominiq är en glad och lekfull krabat trots sin fruktansvärda bakgrund ( han anlände svårt misshandlad och undernärd till FOJ ). I lekens iver gick det dock galet och han fick en kraftfull spark av en av kamraterna. Ena bak-knäet skadades allvarligt och expertis fick kallas in. Dominiq haltade svårt och det konstaterades att enda utvägen var att operera det svårt skadade knäet. Här i Sverige görs en sådan operation alltid på klinik i sterilast möjliga miljö – i Rumänien har man inte samma möjligheter. Dominiq opererades helt enkelt ute i det fria – givetvis nedsövd och under de bästa förhållanden man kunnat skapa. Han har i skrivande stund, 2 dagar efter operationen, piggat på sig och äter bra – som en häst ska. Livet blir dock lite trist den närmaste månaden då han måste vara i stillhet – vilket innebär vila i sin box. Sedan kommer gipset att tas bort och Dominiq får då promenera med ledare på området tills han bedöms helt återställd.
Lycka till, Dominiq! Tack vare SaveTheDogs och generösa människor räddades du till att börja med till livet – och fick sedan denna unika möjlighet att få en svår skada behandlad.

%d bloggare gillar detta: