4 nya "vinterhundar"!

Downloads48

Äldre hundar och de med särskilda behov har svårare att hålla värmen i vinterkylan. De kroppsreserver de har förbrukas snabbt och de har inte samma förmåga att sätta varm päls. Vår vinterkampanj vill därför lyfta fram just dessa hundar, de som har det största behovet av att få lämna hägnet, på grund av ålder, handikapp, sociala faktorer eller annat. Dessa hundars situation är svår och de behöver nu vår hjälp. Öppna Ditt hem för en av våra ”vinterhundar” – hjälp dem in i värmen denna vinter. De har inte stora behov av aktiviteter – utan en mjuk bädd, god mat och mycket kärlek är det som fattas i deras liv. Detta kan Du erbjuda dem. Den kärlek Du får i retur är värd allt!

Samtliga hundar kan sponsras ner till ett minimibelopp (för äldre och handikappade hundar 1500 kr, för övriga 2500 kr). Ditt bidrag sänker således hundens överlåtelsekostnad vilket kan hjälpa den att finna vägen till sitt framtida hem. Inkomna belopp fördelas mellan hundarna. Märk betalningen ”Vinterhundar”. ALL sponsring av enskilda hundar i adoptionsprogrammet, oavsett vilken, tillfaller under kampanjtiden just dessa utvalda hundar – det är här behovet finns.

Vi har nu 4 nya vinterhundar i programmet – De bor liksom de andra utomhus, med tillgång till koja eller ”ligghall” under tak. Bädden består av halm. Temperaturen kan ett fåtal nätter falla till -20 grader. Isande regn vräker ner över hägnen. Hjälp dessa hundar – våra mest utsatta vänner!

Rara lilla Enza är en av de hundar som levt lite i skymundan i hägnet i många år. Hon är en smula blyg inledningsvis men har man bara tålamod och kanske en godbit är hon snart framme och hälsar vänligt. Enza vill bo utan barn, i en lugn miljö i en bostad i markplan och egen uteplats/trädgård där Enza kan strosa omkring i lugn och ro.

Favela är till skillnad från sina syskon en lite försiktig och blyg tjej. Hon är väldigt mjuk till sättet och umgås gärna med både hundar, katter och människor men stressas väldigt av den stojiga hägnmiljön, varpå vi önskar att hon snarast får flytta till en egen familj. Favela vill bo i ett lugnt hem och gärna med en stabil och trygg hondkompis som kan visa vägen i det nya livet. Barn under skolålder bör inte finnas i hemmet.

Vår härlige ”nalle” Gogu älskar alla snälla människor och det är omöjligt att inte älska honom tillbaka minst lika mycket. Han trivs bra med andra hundar och föredrar som den charmör han är – trevliga tikar. Gogu bor gärna som ensam hund men kan också tänka sig dela hemmet med en trevlig tik, modell medelstor / större. Hemmet ska vara beläget i marknivå och ha en egen trädgård/täppa.

Mindy lämnades in till hägnet för en knapp månad sedan. Hennes framben har deformerats av brist på kalcium, hon tar sig glatt fram överallt utan problem men det kan innebära framtida begränsningar vad gäller hennes aktiviteter. Mindy är oerhört människokär, umgås gärna med mindre, snälla hundkompisar och vill bo i ett hem på markplan där hon har en egen trädgård eller uteplats. Barn under skolålder bör inte finnas i hemmet.

 

Klicka på hundarnas namn för att läsa mer om dem.
Läs om vinterkampanjen i sin helhet här.

%d bloggare gillar detta: