3 nya "vinterhundar"!

Downloads32

Äldre hundar och de med särskilda behov har svårare att hålla värmen i vinterkylan. De kroppsreserver de har förbrukas snabbt och de har inte samma förmåga att sätta varm päls. Vår vinterkampanj vill därför lyfta fram just dessa hundar, de som har det största behovet av att få lämna hägnet, på grund av ålder, handikapp, sociala faktorer eller annat. Dessa hundars situation är svår och de behöver nu vår hjälp. Öppna Ditt hem för en av våra ”vinterhundar” – hjälp dem in i värmen denna vinter. De har inte stora behov av aktiviteter – utan en mjuk bädd, god mat och mycket kärlek är det som fattas i deras liv. Detta kan Du erbjuda dem. Den kärlek Du får i retur är värd allt!

Samtliga hundar kan sponsras ner till ett minimibelopp (för äldre och handikappade hundar 1500 kr, för övriga 2500 kr). Ditt bidrag sänker således hundens överlåtelsekostnad vilket kan hjälpa den att finna vägen till sitt framtida hem. Inkomna belopp fördelas mellan hundarna. Märk betalningen ”Vinterhundar”. ALL sponsring av enskilda hundar i adoptionsprogrammet, oavsett vilken, tillfaller under kampanjtiden just dessa utvalda hundar – det är här behovet finns.

Vi har nu 3 nya vinterhundar i programmet – De bor liksom de andra utomhus, med tillgång till koja eller ”ligghall” under tak. Bädden består av halm. Temperaturen kan ett fåtal nätter falla till -20 grader. Isande regn vräker ner över hägnen. Hjälp dessa hundar – våra mest utsatta vänner!

Lilla Lina hittades med svårt, dubbelsidigt ljumskbrock – hon kunde knappt röra sig och hade oerhört ont. Nu när smärtan är borta har Lina visat sig vara en riktigt rar liten dam med en stor, härlig personlighet. Lina vill bo lugnt, utan småbarn och gärna med en mindre hundkompis.

Foxy är en mycket vacker tjej, med väldigt hemska erfarenheter. Hon är oerhört snäll och kärlekstörstande och hon tyr sig väldigt till de människor hon känner, med nya bekantskaper är hon avvaktande. Vi hoppas någon bland Hundhjälpens vänner kan erbjuda denna vackra tik det lugna hem hon så väl behöver.

Goa Lessie tar man till härtat direkt, hon är mjuk, vänlig och lite försynt. Hon umgås gärna med snälla människor, leker glatt med sina hundkompisar och har även hälsat vänligt på några av hägnets katter. Lessie vill gärna bo med en snäll hundkamrat och hemmet bör inte vara alltför centralt beläget.

Klicka på hundarnas namn för att läsa mer om dem.
Läs om vinterkampanjen i sin helhet här.

%d bloggare gillar detta: