Tre fyrbenta hjältar – och Amigo Paulo!

Downloads31

Hundarna Jacky med döttrarna Heidi och Enya har tillsammans med husse Paulo vandrat från Lissabon i Portugal, genom hela Europa och når nu inom några veckor målet – Santa Claus Village i finska Rovaniemi. De tre hundarna är ”vanliga” portugisiska blandraser där mamman Jacky vid en månads ålder hittats på gatan av Paulo. Hundarna och husse har på sin långa vandring just lämnat Umeå där de vilat ut i en vecka i ett tryggt Hundhjälpen-hem. De är alla i toppform och vi önskar dem lycka till på den vidare färden och konstaterar att våra fyrbenta vänner kan vara otroliga kämpar. Detta är en historia om mod och beslutsamhet – och ödmjukhet.
Som hundvänner bör vi ställa upp för varandra och hjälpa där vi kan. Sällskapet vandrar nu hela den återstående kuststräckan till Haparanda och fortsätter sedan in i Finland. De vandrar sedan åter till Lissabon via bl a Sverige igen.

Paulo förverkligar en 25 år gammal dröm med sin vandring. Han har sedan han var barn varit oerhört fascinerad av julen och dess traditioner, samt den omtanke och kärlek som förenar kring detta. Han är en enkel, godhjärtad man som förlorade sitt arbete och därmed även sin bostad i och med den svåra ekonomiska krisen i Sydeuropa. Där startade vandringen som nu pågått sedan den 11 januari 2015, dvs ett helt år. Hundarna är hans familj och var givna färdkamrater. De är tre glada och charmiga individer med en enorm kämpaglöd och stor personlighet. Paulo och hans fantastiska hundar är helt beroende av den välvilja och hjälp de kan få av snälla människor längs vägen; mat, husrum, en slant till förnödenheter. Vill / kan du hjälpa, hör av dig, info@hundhjalpen.se. Vintern här i norr är kall!

Den otroliga resan kan du bl a följa på FB, Amigo Paulo, Lissabon ( det är hundar på profilbilden ) eller i FB-gruppen ”Öppna upp för vandraren Paulo o hans tre hundar”.
Här finns även ett reportage från SVT.

Downloads30

 

%d bloggare gillar detta: