3 nya "vinterhundar"

Downloads6

Äldre hundar och de med särskilda behov har svårare att hålla värmen i vinterkylan. De kroppsreserver de har förbrukas snabbt och de har inte samma förmåga att sätta varm päls. Vår vinterkampanj vill därför lyfta fram just dessa hundar, de som har det största behovet av att få lämna hägnet, på grund av ålder, handikapp, sociala faktorer eller annat. Dessa hundars situation är svår och de behöver nu vår hjälp. Öppna Ditt hem för en av våra ”vinterhundar” – hjälp dem in i värmen denna vinter. De har inte stora behov av aktiviteter – utan en mjuk bädd, god mat och mycket kärlek är det som fattas i deras liv. Detta kan Du erbjuda dem. Den kärlek Du får i retur är värd allt!

Samtliga hundar kan sponsras ner till ett minimibelopp (för äldre och handikappade hundar 1500 kr, för övriga 2500 kr). Ditt bidrag sänker således hundens överlåtelsekostnad vilket kan hjälpa den att finna vägen till sitt framtida hem. Inkomna belopp fördelas mellan hundarna. Märk betalningen ”Vinterhundar”. ALL sponsring av enskilda hundar i adoptionsprogrammet, oavsett vilken, tillfaller under kampanjtiden just dessa utvalda hundar – det är här behovet finns.

Vi har nu 2 nya vinterhundar i programmet – De bor liksom de andra utomhus, med tillgång till koja eller ”ligghall” under tak. Bädden består av halm. Temperaturen kan ett fåtal nätter falla till -20 grader. Isande regn vräker ner över hägnen. Hjälp dessa hundar – våra mest utsatta vänner!

Elma är en oerhört rar tjej som på kort tid lärt sig att hantera världen som en trebent hund, eftersom man var tvungen att amputera hennes ena bakben. Hon är mycket kärleksfull och fullkomligt älskar när någon har tid att sitta och prata med henne en liten stund. En nyfiken, sällskaplig och väldigt snäll tjej som det är helt omöjligt att inte tycka om!

Paul är en riktig liten charmör som många av våra resenärer fastnat snabbt för. Han hittades på en starkt trafikerad väg, där han blivit påkörd, och lämnad. Han är en glad och självständig men fortfarande väldigt social liten grabb, han hälsar ”sina” besökare välkomna och tar glatt emot en godbit eller två – men längtar SÅ efter en egen familj att få ta hand om och mysa med.

Pyttelilla Pechi har bott hela sitt 13-åriga liv i samma familj men när familjen fick barn fick inte Pechi längre plats – och hon lämnades till hägnet, rädd och mycket förvirrad. Hon har levt mycket ”skyddat” innan och aldrig umgåtts med hundar eller knappt varit utanför familjens lilla gård, så hägnmiljön är mycket jobbig för henne. Pechi älskar att få sitta i knä och mysa, kanske prata lite och bli klappad en stund. Hennes enda önskan är att få bli viktig för någon.

Klicka på hundarnas namn för att läsa mer om dem.
Läs om vinterkampanjen i sin helhet här.

%d bloggare gillar detta: