4 nya "vinterhundar"

vinter

Äldre hundar och de med särskilda behov har svårare att hålla värmen i vinterkylan. De kroppsreserver de har förbrukas snabbt och de har inte samma förmåga att sätta varm päls. Vår vinterkampanj vill därför lyfta fram just dessa hundar, de som har det största behovet av att få lämna hägnet, på grund av ålder, handikapp, sociala faktorer eller annat. Dessa hundars situation är svår och de behöver nu vår hjälp. Öppna Ditt hem för en av våra ”vinterhundar” – hjälp dem in i värmen denna vinter. De har inte stora behov av aktiviteter – utan en mjuk bädd, god mat och mycket kärlek är det som fattas i deras liv. Detta kan Du erbjuda dem. Den kärlek Du får i retur är värd allt!

Samtliga hundar kan sponsras ner till ett minimibelopp (för äldre och handikappade hundar 1500 kr, för övriga 2500 kr). Ditt bidrag sänker således hundens överlåtelsekostnad vilket kan hjälpa den att finna vägen till sitt framtida hem. Inkomna belopp fördelas mellan hundarna. Märk betalningen ”Vinterhundar”. ALL sponsring av enskilda hundar i adoptionsprogrammet, oavsett vilken, tillfaller under kampanjtiden just dessa utvalda hundar – det är här behovet finns.

Vi har nu 4 nya vinterhundar i programmet – De bor liksom de andra utomhus, med tillgång till koja eller ”ligghall” under tak. Bädden består av halm. Temperaturen kan ett fåtal nätter falla till -20 grader. Isande regn vräker ner över hägnen. Hjälp dessa hundar – våra mest utsatta vänner!

Downloads23

Guldtjejen Corra hittades i Cernavoda, påkörd av en bil. Hon var väldigt illa skadad och man tvingades amputera hennes ena ben. Corra kan inledningsvis vara lite blyg men tinar snabbt upp när hon märker att man vill henne väl. Hon är vänlig, mjuk och har en ängels tålamod.

Gizmo är en riktig nallebjörn. En av hundskötarna hittade honom för flera år sedan vid en marknad där han desperat letade efter någonting att äta. Gizmo är en mycket trevlig herre som spenderat alldeles för många vintrar i den bitande kylan.

Sötnosan Rachel hittades utanför en mataffär. Ensam, hungrig och rädd. Ion blev hennes räddning – han upptäckte henne och bar henne tätt intill sig till hägnet. Rachel är en godmodig och snäll tjej som älskar både personal, besökare och sina hundkompisar.

Seven är en stilig grabb som älskar livet. Hans entré i hägnet var dramatisk – En kvinna kom inrusande en tidig morgonen med en tre månader gammal valp i famnen. Det var Seven som blivit påkörd av en bil. Seven är mycket social och tillgänglig, nyfiken och lyhörd – fantastiska egenskaper för en framtida älskad familjehund.

Klicka på hundarnas namn för att läsa mer om dem.
Läs om vinterkampanjen i sin helhet här.

 

%d bloggare gillar detta: