Nya fadderhundar – Lucy och Moby

lucypres1

Några hundar kommer aldrig att få chansen till ett eget hem. Vissa av dessa uppehåller sig utanför hägnen i Cernavoda och Medgidia, medan andra ges skydd inne i hägnen. Dessa hundar lämpar sig inte för adoption av flera orsaker; en del har för alltid tappat förtroendet för människan, andra kan vara ”skarpa”. Några hundar trivs endast i frihet. De flesta av dessa hundar är födda på gatan. Andra har misshandlats eller vanvårdats av sina ägare… idag bor de i sina jordhålor eller i enstaka hundkojor som personalen har satt ut. De känner trygghet i närheten till hägnet, att få mat varje dag, att inte glömmas bort. Dessa hundar kommer aldrig att överges av SaveTheDogs. De är dock kostsamma för hägnet. Tack vare fadderprogrammet kan de varje dag garanteras mat, omvårdnad och vid behov veterinärvård.

Vi vill nu presentera Lucy och Moby som är nya i vårt fadderprogram.
Lucy är en av få lyckligt lottade hundar som räddats från ett av de avskyvärda kommunala hägn som finns i Rumänien. Vad Lucy varit med om kan vi bara föreställa oss men ett är säkert och det är att hon blivit fruktansvärt illa behandlad. Hon har tappat all tillit till människor men har sin trygghet vid hägnet och trivs bra med sina hundkamrater.
Moby hittades en tidig morgon i närheten hägnet. Livrädd, mager och frusen låg han under en buske tillsammans med sina syskon. Med lite list fick man hundarna med sig och Moby mår idag bra. Tyvärr är hans förtroende för människan alltför ärrat för att han ska kunna placeras i ett hem, men i hägnet känner han sig trygg och har sina kompisar som han mår bra med.

För information och för att anmäla dig som fadder, maila fadder@hundhjalpen.se.
Läs mer om fadderprogrammet här.

%d bloggare gillar detta: