En förskräcklig historia – hjälp vår Varus!

11922984_1213160225365729_6542011766370603121_o

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är inte länge sedan Varus räddades och anlände till hägnet i ett fruktansvärt skick. Vi blev alla illa berörda av bilderna. I detta fall är det dessutom en familj som utsatt honom för lidandet – och där fadern lät sonen dra omkring Varus på marken i ett rep – Varus som var för utmärglad och svag att ens orka stå. Faran är dock inte över ännu – familjen kräver Varus åter och riktar starka hot mot personalen vid hägnet. Det finns risk att de försöker bryta sig in och stjäla tillbaka honom – något som starkt oroar. Någon laglig rätt har de inte då Varus varken var microchippad eller registrerad – och äganderätt alltså inte kan styrkas formellt. Detta hindrar dock inte familjen att uppträda mycket hotfullt och kräva sin ”älskade” familjehund tillbaka – en hund de låtit svälta nästan till döds och dessutom plågat fysiskt. Givetvis kommer SaveTheDogs inte att backa från att skydda Varus – men han måste snarast bort från Rumänien för att vara helt trygg. Vem vill öppna sitt hem för denne glade, aktive och kärleksfulle grabb? Varus önskar sig nu ett RIKTIGT hem där han får allt hundlivets goda – och får glömma sin historia.
Bilderna ovan visar Varus vid ankomsten till hägnet i slutet av augusti samt nu i början av oktober.

Läs mera om Varus här.

Intresseanmälan hittar du här.

%d bloggare gillar detta: