Vi behöver fler jourhem!

I helgen anlände 3 hundar (Pia, Pogo och Tindra) till Arlanda som flyttade till varsitt jourhem och i helgen kommer även lille Bruno till ett jourhem. De togs till jourhem direkt från hägnet eftersom de alla var i stort behov av att komma bort från hägnmiljön.
Detta innebär att vi nu är i stort behov av nya jourhem. I första hand behöver vi lugna, erfarna jourhem som kan ta emot större hundar, men även andra är välkomna att höra av sig.
Det finns många hundar som behöver nya hem snarast och vi måste även kunna hjälpa de hundar som redan är i Sverige men som av någon anledning inte fungerar hos sin nya familj. Att vara jourhem åt våra hundar brukar vara väldigt uppskattat och det är faktiskt ganska vanligt att jourfamiljen efter ett tag frågar om de kanske kan få behålla sin nyfunna vän.

Ett av våra jourhem skriver:
”Att få vara jourhem åt Hundhjälpen måste vara det mest givande jag gjort i hela mitt liv. Det är en så fantastisk upplevelse att få se dessa skygga varelser komma ur sina skal och bli glada, välmående, balanserade hundar. Mitt första möte med en rumän var vår älskade hund som vi adopterade för drygt ett år sedan. I somras var vi jourhem åt en rädd men ack så underbar hund som efter en tid fick sin alldeles egna och för honom perfekta familj. Nu har jag den sockersöta Tindra här som jag själv hämtade i Rumänien i helgen. På bara några dagar har hon gått från att vara rädd för mig till att somna med huvudet i min hand. Först var hon lite ängslig inför koppel och sele men nu kommer hin till och med själv fram till selen och lyfter på vänster tass, vilken jag brukar börja med. Med kärlek, tid och tålamod kommer hunden där inne fram och varje dag får jag se framsteg. Till alla er som genuint älskar hundar och har möjligheten att vara jourhem kan jag inte annat än rekommendera denna upplevelse. Den är fantastisk!”

https://i0.wp.com/www.hundhjalpen.se/wp-content/uploads/2015/09/12036446_10153004846781529_6747705949659448209_n.jpg?w=640
Rara jourhunden Tindra myser gärna framför brasan med jourmatte

Här följer mer information om hur det fungerar att vara jourhem:
Av olika anledningar kan Hundhjälpen finna det angeläget att ta en hund till Sverige även om den ännu inte blivit bokad. Det kan vara en hund som inte mår bra av att vistas i hundhägnet (t.ex. att den blir mobbad eller tynar bort i avsaknad av mänsklig närhet). Jourhemsverksamheten kan också vara ett sätt att ge plats i de hägn där populationen skapar ett ohållbart tryck. Fördelen med en hund i ett jourhem är också att intressenter kan få möta hunden i en lugn miljö.

Vi har oftast ett behov av hund-erfarna jourhem. Det är önskvärt att jourhemmen ligger inom ”köravstånd” från Stockholm och Arlanda, eftersom det är där jourhemmet vanligtvis hämtar hunden. Jourhem i andra delar av landet är också välkomna och fyller en viktig funktion, inte minst med tanke på ev. omplaceringshundar. Eftersom jourhemmet representerar Hundhjälpen vill vi gärna träffa dig innan en hund placeras hos dig, detta för att inga missförstånd ska uppstå vad gäller Hundhjälpens policy och jourhemmets ansvar. Hundhjälpen upprätthåller därefter en stödjande kontakt med jourhemmet.

Som jourhem får du inte fritt välja hund, eftersom jourhundarna utses av Hundhjälpen med utgångspunkt i deras behov. Du får dock ställa krav vad gäller storlek och kön på hunden. Blir du anvisad en hund är du givetvis förbehållen rätten att tacka nej.

Inom några dagar efter hundens ankomst (under förutsättning att hunden mår bra efter resan och inte har anpassningsproblem) måste du vara beredd att i ditt hem presentera hunden för intressenter.

Villkoren i avtalet mellan Hundhjälpen och jourhemmet kan läsas här:
http://www.hundhjalpen.se/stod-vart-arbete/bli-jourhem/

Vill DU sträcka ut en hand och hjälpa en hund att få komma till jourhem hos Dig? Fyll i en intresseanmälan här!
http://www.hundhjalpen.se/jourhemsanmalan/

%d bloggare gillar detta: