Hur är det att adoptera en rumänsk gatuhund egentligen?

Nere i Rumänien finns det alldeles för många hundar som far illa och de hundar vi kan erbjuda ett säkert liv i hägnet, är endast en liten bråkdel. Hundhjälpen samarbetar med SaveTheDogs som har närmare 700 hundar och katter i 3 olika hägn som får mat, veterinärvård och skydd från omvärlden som kan vara väldigt grym. Hundarna kommer i alla former och skick. Vissa kommer till hägnet livrädda och har svårt att anpassa sig till att försöka lita på människor igen. Andra älskar allt och alla. Men alla hundar har rätt till ett bra liv och personalen gör sitt yttersta för att arbeta med hundarnas rädslor och förbereda dem för adoption som är vårt yttersta mål. Hittills i år har över 100 lyckligt lottade hundar fått nya hem i Sverige via Hundhjälpen

BEEA PUSTAR UT 3 aug -15

En oktoberdag upptäcktes lilla Beea på stranden i Neptun där hon virrade omkring, mager och medtagen. Hon kördes till Cernavoda och SaveTheDogs där de även upptäckte att hon var blind på ena ögat. Beea var ändå en glad liten hund och fick till slut en flygbiljett hem till Sverige och sitt nya hem. Jeanna har delat med sig av hur hennes adoption av Beea gick till och vi hoppas att fler människor förstår det fina och den otroliga uppskattningen som medföljer i att adoptera en hund från Rumänien.

Beeas matte Jeanna berättar att hon länge hade funderat på att adoptera en gatuhund och att hon ville ha en från det land där hundarna har det svårast. Hon hade tittat på länder som Kina och Spanien men kom av en händelse in på Hundhjälpens hemsida. Här läste hon och blev snabbt fast besluten att hennes nya hund skulle komma från Rumänien, via Hundhjälpen.

En intresseanmälan skickades in och efter en dialog med en representant från Hundhjälpen föreslogs Beea.  Det var kärlek vid första ögonkastet och efter en tids ivrig väntan var det dags äntligen att hämta Beea på Arlanda.

Vi klickade direkt”, säger Jeanna. ”Jag visade med tydliga rörelser och prat att det var henne jag väntade på”. Sedan den dagen har Beea inte vikit från Jeannas sida, de gör allt tillsammans.

Vi vet ju inte vad som hänt i hennes tidigare liv men hon verkar trots allt ha positiva erfarenheter av människor. Hon går gärna fram och hälsar glatt men kommer sedan direkt tillbaka till mig” säger Jeanna. ”Alla människor faller för Beea och tycker att hon är så söt och mysig”.

Dagarna tillbringas med flera långa och härliga promenader. De går mycket i skog och mark samt runt ängar och hagar. Jeanna är en mycket duktig fotograf och Beea är en villig modell. Beea får springa mycket fritt och hon blir nästan som en valp i sitt beteende. Matte tror att Beea har haft möjlighet att leka mycket med syskon eller andra valpar tidigare i livet. ”Det är mycket sällan som jag behöver tillrättavisa henne.  Hon vill vara till lags och hon älskar verkligen när jag ropar på henne”.

En typisk dag så sover Beea mycket längre än matte. Hon är inte alls på humör att gå ut förrän tidigast vid 9.30-tiden. Sedan tillbringar hon sin tid med Jeanna och följer med på de äventyr som sker just den dagen. Långa promenader gör de varje dag men det kan även vara utflykter, såsom att åka till stan och fika, besöka vänner eller till och med åka buss till en annan stad. I början gillade hon inte bussen något vidare men nu hoppar hon glatt ombord eftersom hon vet att ett nytt äventyr väntar.

Beea älskar att bada och hoppar i vatten så fort hon får en chans, i allt ifrån hav till lerpölar och allra mest tycker hon om att simma. Att bli badad av matte är väl inte lika populärt men det går an. För övrigt är hon ”lyhörd som en polishund” och reagerar direkt när hon blir tillsagd. Beea har inte varit så intresserad av lekar som till exempel att ”kasta pinnar” men däremot älskar hon kurragömmalekar, det kan hon hålla på med hur länge som helst. ”Det brukar vi passa på att göra när vi vandrar omkring i skogarna här omkring”.

BEEA I DYIGT VATTEN I AUGUSTI

Jag har haft hundar tidigare men Beea har verkligen förändrat mitt liv. Det är så underbart att alltid ha sällskap, att alltid bli välkomnad av någon som bryr sig om mig. Hon har koll på mig och det gillar jag” säger Jeanna. ”Vi kommunicerar precis hela tiden och hon är fantastisk på att läsa av mig och att se vad jag gör. Hon reagerar omedelbart på det jag säger och hon älskar verkligen när jag talar om hur duktig hon är”.

 

Jag tycker att Hundhjälpen har varit fantastiska hela tiden. Jag har fått hjälp och råd när jag har behövt och jag rekommenderar Hundhjälpen till alla jag träffar” avslutar Jeanna.

BEEA OCH JAG JUNI -15

 

Här kan ni läsa mer om hur en adoption går till

%d bloggare gillar detta: