Samarbete för att ge Rumäniens hundar en bättre framtid

I början av februari höll World Animal Protection ett möte i Bukarest där huvudfrågan var ”Hur kan vi samarbeta för att ge Rumäniens hundar en bättre framtid?”. Save The Dogs är samarbetspartner med World Animal Protection och deltog givetvis vid detta möte tillsammans med ett antal andra djurskyddsorganisationer, representanter från från Rumäniens veterinärmedicinska anstalt och utbildningsdepartementet. Alla var rörande överens om att nyckeln till en permanent lösning på hundproblemen i Rumänien är ansvarsfulla hundägare – och alla deltagarna på mötet vill samarbeta för att utveckla ett nationellt undervisningsprogram för barn upp till 11 år.

Save The Dogs har sedan några tillbaka haft skolelever på besök i det nya hägnet Footprints of Joy samt åkt runt i skolorna för att undervisa barnen i hur man tar hand om sina djur på bästa sätt (Läs mer om projektet här!). I år får de dessutom stöd från World Animal Protection för ett projekt där runt 1700 barn i rumänska skolor får undervisning i hur man är en ansvarig hundägare. Denna kampanj når mycket längre än bara till eleverna i skolorna i och med att barnen sprider sina nya kunskaper till föräldrar och andra i sin omgivning.
Läs mer om detta på World Animal Protections hemsida!

%d bloggare gillar detta: