Klargörande – Hundhjälpen tar avstånd från telefoninsamlingar

Vi har nu blivit kontaktade av flera personer som råkat ut för samtal från ett call center där man säger sig samla in pengar till rumänska  gatuhundar. Uppdragsgivare är föreningen Dog Rescue – men i flera samtal har även Hundhjälpen figurerat vilket orsakat stor förvirring bland allmänheten och negativa kommentarer till oss då man trott Hundhjälpen vara involverade. Det har även enligt uppgift förekommit att man direkt hänvisat till ett samarbete mellan föreningarna. VI TAR KLART AVSTÅND från detta förfarande. Vi vill här klargöra att vi inte har och inte överväger ett samarbete med föreningen Dog Rescue.

Man ber i samtalen om donationer, att man ansluter sig som månadsgivare eller betalar engångsbelopp samt säljer medlemskap.   Vi kommer ALDRIG att utsätta våra medlemmar och fans för pressande telefonförsäljning. Telefonförsäljning är mycket omdebatterat som det är, där många mer eller mindre känner sig tvingade att ingå avtal, eller köper produkter de egentligen inte vill ha. Samtliga våra insamlingar publiceras enbart på vår hemsida http://www.hundhjalpen.se samt vår Facebooksida ”Hundhjälpen”.  Därmed har du som läsare möjlighet att i lugn och ro reflektera över innehållet – utan press från en ”försäljare” som arbetar mot provision och där del av de insamlade medlen bekostar detta samt kommer säljföretaget till godo – inte hundarna i Rumänien.

Tack för att du är uppmärksam!
Styrelsen, Hundhjälpen

%d bloggare gillar detta: