En hälsning från Hundhjälpens första hund – Mozart!

Hej alla hundvänner!

Mozart här! Jag har alltid fått höra att jag är Nummer 1 – och det är faktiskt sant! Jag är dessutom en väldigt snygg och smart kille. Faktum är att jag räddade mig själv. I början av Sara Turettas verksamhet i Rumänien körde hon ofta bil från Milano till Cernavoda ( det tog tiiid…). Denna gång hade hon sin pappa Marco med. Han gillar klassisk musik och lyssnade hela vägen till Rumänien. Strax efter gränsen stannade de vid en mack och tankade – och det var då jag upptäckte dem. Jag rusade fram och visade vilken charmig kille jag är. Jag vägrade bli kvarlämnad och visade upp mina sorgsnaste hundögon – och satte framtassarna in genom den öppna bildörren. Klart de inte kunde säga nej! I bilen spelades Mozart för fullt – så det blev också mitt namn. Jag fick följa med till hägnet och bli lite vaccinerad och annat – och sedan resa till Italien där jag tillsammans med några vänner väntade på ett eget hem. Nu blev det så att det blev i Sverige – och så fick jag flyga igen! Jag kom till Arlanda och min nya familj för exakt 10 år sedan, som Hundhjälpens första bokade hund. Med på flyget var också min kompis, stilige Pier Blue, som tyvärr nu finns i hundhimlen.

Jag har ett bra liv här i Sverige. Jag har blivit ompysslad och bortskämd – precis som sig bör en äkta gatuhund. I början var jag lite blyg, men smart som jag är såg jag snabbt att livet här är toppen för en hund. Jag har lekt många roliga lekar, gått många intressanta promenader, busat ute i markerna – och gosat med min familj. Nu är jag 13 eller 14 år och har fortfarande hälsan, som man säger. Jag har lugnat ner mig lite och är nöjd med lite kortare promenader – men ibland busar jag fortfarande till det i trädgården, rena valptakterna! Det är bara jag som är hund i hemmet vilket jag tycker är ganska skönt nu när jag börjar bli äldre – jag får rå om mina människor alldeles själv – och lägga beslag på all uppmärksamhet.

Jag vill passa på och önska alla hundar och deras vänner ett fint 2015. Fortsätt hjälpa mina kamrater borta i Rumänien – de behöver er!

Varma hälsningar,

Mozart – Nummer 1

%d bloggare gillar detta: