Våra älskade katter

Livet som katt i Rumänien är ingen dans på rosor – snarare tvärtom. I hägnen i Cernavoda och Medgidia finns omhändertagna katter vars enda chans till ett drägligt liv för många faktiskt är Sverige. Katter föds, lever och dör på gatan i stora antal – precis som hundar. Är de skadade eller sjuka – eller ”bara” utsvultna finns ingen hjälp att få. DET är skillnaden mot Sverige där vi också har ett kattproblem och många katter far illa. Här finns dock många organisationer som kämpar för att hjälpa dem och gör storartade arbetsinsatser. I Rumänien saknas dessa. Hundhjälpen har därför valt att starta upp ett mindre adoptionsprogram för de i våra hägn omhändertagna katterna. Vi hoppas kunna erbjuda ca 10 – 15 katter per år fantastiska hem i Sverige.

Den typiska rumänska katten är en mycket charmig individ – ofta social utöver det vanliga och dessutom hundvan. De är nätta och gracila och finns i alla färgställningar. Några har redan kommit till Sverige och startat sina nya liv, läs här.
Det befintliga adoptionsprogrammet utökas idag med de fem vännerna Alisia, Bella, Edy, Cate och Misu.
Se alla katter för adoption här.

%d bloggare gillar detta: