Mjau – nu kommer katterna!!!

SaveTheDogs heter ju egentligen” SaveTheDogs and Other Animals”. I hägnen bor förutom hundarna ett större antal katter, åsnor och hästar – samtliga räddade ur lidande och misär. Här kommer nu Hundhjälpens katter – redo för egna hem i Sverige!
Vem är då den rumänska katten? Det är en ganska liten och gracil ”bondkatt” i alla färgställningar. Katterna är väldigt vänliga och sociala – faktiskt mer så än den genomsnittliga svenska katten. Hundhjälpens katter är dessutom hundvana, givetvis. Katterna är utvalda för sina egenskaper som gör dem till goda kandidater för att bli älskade familjekatter. De är kastrerade, microchippade och förberedda enligt rigoröst medicinskt protokoll, för sin egen hälsas och den blivande ägarens trygghet.

Adoptionerna görs på samma sätt som gällande hundarna. En intresseanmälan följs av en intervju och ev ett hembesök. Givetvis ställer vi krav på det framtida hemmet för att säkerställa att våra katter får livslånga, goda hem. Katterna flygs sedan till Arlanda där vi finns på plats för att hjälpa med mottagandet. Föreningen följer sedan upp katten i det nya hemmet och bistår vid behov med rådgivning.

Tre katter har faktiskt redan tjuvstartat ”kattprogrammet” i sommar. Om dem och deras nya liv kan du läsa här.

Orange, Zompy, Liviu och Toni inleder idag vårt adoptionsprogram – läs om katterna här.
Vi önskar dem lycka till med att finna sina evighetshem i Sverige. Flera katter är på väg in i adoptionsprogrammet.

%d bloggare gillar detta: