PRESS RELEASE – från Save the Dogs

RUMÄNSKA KOMMUNALA HÄGN: FRUKTANSVÄRDA FILMER
Chockerande bilder visar systematiska överträdelser av den rumänska lagen.

Nästan ett år efter godkännandet av den nya lagen angående hanteringen av herrelösa hundar visar ett stort antal filmer att rumänska myndigheter brutalt avlivar övergivna hundar. De positiva aspekterna av lagen – tvång på sterilisering och registrering av ägda hundar- ignoreras systematiskt.

Bevis finns i filmerna, som hunden som har skjutits i det ohyggliga hägnet i Bacau (nord östra Rumänien) där 2,000 hundar svälter och sakta dör av sjukdomar bland smuts och avföring.

(VARNING, CHOCKERANDE BILDER)

https://www.youtube.com/channel/UCDn0LNWOUY-0wEelYYN0pzA/playlists

Bacau är bara ett exempel på vad som pågår i de rumänska kommunala hägnen. Detta bevisas av undersökningen gjord mellan mars och maj 2014 av organisationen Vier Pfoten som nyligen avslöjats. I undersökningen påvisas den fruktansvärda situationen i alla de 43 kommunala hägn som utvärderats. Överträdelserna sträcker sig från brist på veterinär vård till avskyvärda förhållanden, vilka orsakar ett enormt lidande för djuren. Resultatet av undersökningen finns tillgängligt i den officiella rapporten vilken också kompletterats med en film.

(VARNING, CHOCKERANDE BILDER)

https://www.youtube.com/watch?v=WwRfwERPd0M&index=2&list=PLD81EB07B4C817A3B

Bevisen som samlats in visar klart att Rumänien inte klarar tillämpa gällande regler på grund av allvarliga strukturella och logistiska brister som karakteriserar institutionerna ansvariga för hanteringen av herrelösa hundar.

Då inte Lagen 258/2013 efterlevs, ber Save the Dogs premiärminister Victor Pontas regering att genom kompetenta aktörer ingripa så snart som möjligt för att lösa denna oacceptabla situation.

Det behövs knappast nämnas att förutom lidandet som tillfogas tiotusentals djur, så skadas Rumäniens internationella anseende allvarligt av de dokumenterade övergreppen.

%d bloggare gillar detta: