Undersökning avlöjar misären i rumänska kommunala hägn.

 

Blodigschafer2

För några dagar sedan publicerade organisationen Vier Pfoten resultaten av en undersökning om förhållandena i rumänska kommunala hundhägn. Hägnen har undersökts med avseende på hur väl de följer den rumänska lagen. Studien har utförts mellan mars och maj 2014, på 43 anläggningar lokaliserade i olika områden av landet.

Resultaten av undersökningen är alarmerande: ingen av de kommunala hägnen följde den rumänska lagstiftningen. I genomsnitt bröt varje anläggning mot 11 lagkrav, bland de mest vanliga: otillräckligt avloppssystem, för trångt, ingen åtskillnad på hundarna med avseende på deras hälsotillstånd, maten förorenad av avföring, frånvaro av arbetsrum.

2

Undersökningen är resultatet av ett viktigt arbete, utfört med teknisk precision och ett professionellt synsätt. Genom att dela dess resultat är vår förhoppning att höja medvetandet om den dramatiska situationen som rumänska gatuhundar möter. Detta är ännu ett bevis över misslyckandet hos rumänska institutioner och det brådskande behovet av en kursändring.

Utöver slutrapporten, som innehåller resultaten av undersökningen, har en film gjorts. Filmen visar tagningar gjorda inne i anläggningarna. Bilderna i denna artikel är från filmen.

VARNING: FILMEN INNEHÅLLER MYCKET CHOCKERANDE BILDER.
Vi rekommenderar inte känsliga tittare att se den.

film

 

%d bloggare gillar detta: