Hundvän = djurvän = kattvän!

Vår samarbetspartner SaveTheDogs heter ju egentligen ”SaveTheDogs and Other Animals”. Det finns således i hägnen inte bara omhändertagna hundar utan även ett ökande antal katter. Dessa har hittats övergivna eller skadade. Efter omhändertagandet genomgår samtliga katter ett medicinskt program likt hundarnas  varpå de förhoppningsvis kan adopteras bort till goda hem. I Cernavoda finns redan ett alltid fullt ”katt-hus” i funktion, men situationen vid hägnet i Medgidia är en annan. Här förvaras omändertagna katter i icke-ändamålsenliga utrymmen vilket gör katternas vistelse samt personalens arbetsuppgifter krävande. Även här behövs ett katt-hus, avsett för ca 20 katter. Här behövs Din hjälp!

Byggnaden med två rum kommer att täcka en yta av ca 25m2, vara ljus och hygiensk samt ha en anslutande liten utegård. Fönster bl a i taket kommer att ge ett fint ljusinsläpp. Vattenautomatik kommer att installeras och byggnaden kommer att isoleras, vilket i kombination med ett klimatsystem kommer att kunna hålla en för katterna behaglig temperatur, såväl sommar som vinter. Personalen ska kunna röra sig fritt och enkelt kunna utföra sitt arbete. Katternas utrymmen ska erbjuda dem en trevlig vistelse där såväl behov av aktivitet som social samvaro tillgodoses. Katterna garanteras också trygghet i denna miljö som utformats för deras behov. Totalkostnaden för projektet är ca 70 000 kr. Det ska vi tillsammans ställa upp med. Hundvänner = djurvänner = kattvänner. Katterna ska få fira jul i sitt nya hus detta år!

Ditt bidrag är avgörande! Vänligen sätt in ditt bidrag, litet som stort på Hundhjälpens plusgirokonto: 355 425-0. Märk donationen ”katthus”. Godkänner du att vi publicerar ditt namn i vår gåvoredovisning skriver du även ”Godk PUL”.

%d bloggare gillar detta: