Ge hundarna en chans att leva

Information hämtad från Vier Pfoten;

”Ett domstolsbeslut ska enligt lag börja gälla med omedelbar verkan. Det innebär att det för tillfället inte är lagligt att döda herrelösa hundar sedan i fredags då Bukarest domstol beslutade att för tillfället blockera lagen som i nio månader tillåtit att gatuhundar fångats in och dödats på de mest brutala vis.

Trots detta forsätter ASPA (den offentliga myndighet i Rumänien som ansvarar för herrelösa hundar). Razvan Bancescu, chef för ASPA, sade i går vid en presskonferens att ASPA kommer att fortsätta dödandet tills dess att domstolen motiverar sitt beslut, och uppmanade regeringen att överklaga.”Just nu påverkas inte ASPAs aktivitet och programmet för herrelösa hundar kommer att fortsätta” sade Bancescu. Vidare förklarade han också att ASPA under dessa nio månader fångat in 25.000 djur, av vilka cirka 10.000 har dödats.

Ge de herrelösa hundarna en chans att leva!
Den ende som har befogenhet att ta itu med den här situationen och stoppa massavlivningslagen är Rumäniens premiärminister Victor Ponta. Vier Pfoten driver outtröttligt en kampanj för att stoppa övergreppen och dödandet av alla herrelösa hundar i Rumänien.”

Ni kan läsa hela artikeln här (engelska).

Klicka här och skriv på för att uppmana premiärminister Victor Ponta att upphäva den lag som tillåter detta brutala dödandet!

%d bloggare gillar detta: