Veterinär på Footprints of Joy – Roxana!

SaveTheDogs tar inte bara hand om hundar, utan även vanvårdade och övergivna hästar och åsnor får sin fristad hos dem.
Footprints of Joy vistas för närvarande 62 åsnor och 11 hästar. Veterinären Roxana Topor tar hand om alla dessa fyrfotade vänner.
Roxana är 29 år och bor i Cernavoda tillsammans med sin pojkvän och hunden Lexie. Roxana har alltid varit en stor djurvän, och när hon var barn hade hon två stora drömmar- att bli en ”djur-doktor” och att få åka till Australien. Då Roxana är utbildad veterinär så har en av hennes drömmar har gått i uppfyllelse till hennes stora lycka.
Roxana började arbeta för SaveTheDogs redan 2006, först i hundhägnet, men så småningom blev hon ansvarig för alla hästarna och åsnorna.
Hennes arbetsuppgifter består i att ta hand om de hästar och åsnor som vistas på Footprints of Joy. En annan uppgift Roxana har är att visa runt barnen bland djuren i skolprojektet.
Det är mycket ovanligt att någon av hästarna och åsnorna adopteras av förklarliga skäl. Adoptioner utomlands är svårt på grund av de långa transporterna, men även adoptioner till rumäner är ovanligt. Roxana och SaveTheDogs är mycket noga med var djuren hamnar, och det är svårt för en Rumän att betala för det en häst eller åsna behöver, mat, skydd, hovvård, veterinärvård mm. Därför stannar de flesta hästarna och åsnorna i hägnet livet ut.
På frågan om vad som är det bästa med att vara veterinär hos SaveThe Dogs svarar Roxana:

”Skillnaden mellan att vara en ”vanlig” veterinär och en veterinär hos SaveTheDogs är att jag både hjälper djuren men jag har även möjlighet att förändra människans syn på djuren. Genom skolprojektet kan jag påverka och förändra barnens synsätt till det bättre när det gäller djurhållningen. Barnen är Rumäniens framtid. Jag känner en stor stolthet att vara anställd hos SaveTheDogs”

Ett stort tack Roxana, för det fantastiska arbete som du gör med hästarna och åsnorna!

%d bloggare gillar detta: