Adoptionsansvarige i Medgidia- Adrian

Här presenteras ytterligare en av Save the Dogs medarbetare, Adrian ” Adi” Ion. Adi är 28 år och bor i en lägenhet i Medgidia tillsammans med sina föräldrar, fru och 1-åriga dotter. Självklart finns det även en hund i familjen: en före detta gatuhund, som Adi tagit hand om.
Adi har vuxit upp med djur, både katter och hundar, då både han och hans föräldrar är stora djurvänner. Många gatuhundar och gatukatter har fått trygghet i deras hem under åren som gått.
När Adi behöver koppla av från den tuffa vardagen med att arbeta med hundar i nöd, så fiskar han gärna eller spelar fotboll.

Save the Dogs välkomnade Adi som adoptionsansvarig i hägnet i Medgidia 2011. Hans arbetsuppgifter går ut på att utvärdera hundarna för att se vilka som är lämpliga för adoption. Han tar ut hundarna i den rymliga lekgården som finns i hägnet i Medgidia för att iaktta hur de beter sig med andra hundar, samt hur de fungerar med människor. I dagsläget finns ca 140 hundar i hägnet och samtliga hundar får var dag en lekstund i lekgården.

På frågan om vad som är det bästa med att vara adoptionsansvarig svarar Adi:
”Det bästa är att se hur en utsvulten och kanske skadad hund  som räddats från gatan efter ett par månader får tillbaka livsglädjen och hälsan. När sedan hunden blir adopterad av en familj i Sverige eller något annat land så har jag blandade känslor. Hundarna är ju som familjemedlemmar för mig och jag sörjer djupt att jag inte kommer få träffa dem mer. Men samtidigt är jag så otroligt lycklig för deras skull, att de får komma till ett tryggt och kärleksfullt hem.”

Ett stort tack Adi, för det fantastiska arbete som du gör med hundarna!

%d bloggare gillar detta: