Adoptionsansvarig i Cernavoda – Andrada

Andrada Serban är en av Save the Dogs medarbetare. Hon är 24 år och bor utanför Constanza i samhället Valu lui Traian tillsammans med sina föräldrar och sina älskade djur: 11 hundar och 9 katter.

Andrada har alltid älskat djur och fick sin första hund när hon var 7 år gammal. Under åren som gått har många hittedjur fått en fristad hemma hos Andrada och hennes familj, hennes första hittedjur var en några dagar gammal kattunge som hon hittade i en soptunna. Eftersom katten var så liten förstod Andrada att han kanske inte skulle klara sig men hon gav inte upp utan gjorde allt i sin makt för att den lille krabaten skulle överleva, och på den vägen har det fortsatt…

Save the Dogs välkomnade Andrada som ny adoptionsansvarig i hägnen i Cernavoda i maj 2013. Hennes arbetsuppgifter går ut på att utvärdera hundarna för att se vilka som är lämpliga för adoption. Hon umgås med hundarna, iakttar hur de är med andra hundar, promenerar med dem och lär känna dem alla. I dagsläget finns ca 350 i Footprints of Joy och i det äldre hägnet i Cernavoda finns det ca 150 hundar.

På frågan om vad som är det bästa med att vara adoptionsansvarig svarar Andrada:
”Det allra bästa med jobbet är den glädje jag känner när jag får se bilder på en före detta gatuhund som genom en adoption fått ett bra liv och är lycklig i sitt nya hem.”

Ett stort tack Andrada, för det fantastiska arbete som du gör med hundarna!

%d bloggare gillar detta: