Fruktansvärda nyheter från Rumänien

I fredags eftermiddag bröt sig ASPA, den offentliga myndighet i Rumänien som ansvarar för herrelösa hundar, in i ett privat hägn i Bukarest. Brutalt släpade de med sig 90 friska och välmående hundar, varav en del redan var bokade till nya hem i Storbritannien.
ASPA bröt sönder burar och de skrikande och blödande hundarna släpades därifrån. Vittnen berättar om att att en del hundar kvävdes till döds med snaror. Även de hundar som var under behandling på veterinärkliniken togs. Allt detta under den lokala polisen skydd! Hundarna har förts till det kommunala hägnet Bragadiru utanför Bukarest, där man nu nekas tillträde när man åkt dit för att ta tillbaka de stulna hundarna, trots att hägnet enligt lag ska vara öppet för allmänheten mellan 10.00-16.00.
Under tiden har Bancescu från ASPA gått ut med ett meddelande på TV att massmorden på hundar kommer att starta från och med måndag och i allt högre utsträckning än tidigare.
Här finns en petition att signera gällande ASPAs agerande.

Save the Dogs hägn är, tack och lov, i trygghet tack vare en etablerad relation med borgmästarna i Cernavoda och Medgidia.

Nedan är filmat av ett vittne i fredags. Varning för starka bilder!

%d bloggare gillar detta: