Målet är nått!

För två år sedan påbörjades insamlingen till den tredje och sista fasen i det unika projektet Footprints of Joy. Den sista fasen är att bygga en modern och rymlig veterinärklinik, byggd med västerländska normer.

Trots att det i Rumänien finns mellan tre och fyra miljoner ägda hundar och mer än 2 miljoner gatuhundar så finns det få veterinärkliniker. De som finns är dessutom baserade i de stora städerna och i allmänhet otillgängliga för de flesta rumäner. Det är alltså inte bara gatuhundar som lider av avsaknaden av veterinärkliniker (som STD fortsätter att prioritera med akuthjälp och med intensiva steriliseringsprogram), utan även de ägda hundarna som ofta riskerar att dö av vanliga sjukdomar. Därför är det är av avgörande betydelse att skapa en funktionell och modern veterinärklinik i en provins som Constanza dit staden Cernavoda hör.

Insamlingen har inbringat hela 250 000 euro, och målet har äntligen nåtts!
En avgörande del i insamlingen var när Save the dogs grundare Sara Turetta fyllde år för ett par veckor sedan, hela 21 700 euros samlades då in.

Nu startar arbetet med att bland annat söka tillstånd, identifiera kostnaderna för avloppstank, markarbete, anslutning till elnät mm. Målet är att påbörja byggnationen under denna sommar, under den förutsättningen att alla nödvändiga tillstånd erhållits.

Vi tackar alla som bidragit till att förverkliga denna dröm!

Läs mer om projektet här.

 

 

%d bloggare gillar detta: