WSPA går samman med Save The Dogs

wspa-petition-2013-11

Efter att den rumänska författningsdomstolen för en månad sedan återigen legaliserat massavlivning av gatuhundar har djurrättsorganisationer över hela världen uttryckt sin upprördhet. World Society for the Protection of Animals (WSPA) har gått samman med Vier Pfoten och Hundhjälpens samarbetspartner Save The Dogs, två organisationer som i många år arbetat i Rumänien med humana metoder för att minska gatuhundspopulationen.

Tillsammans kommer dessa organisationer ta fram en rikstäckande plan för hur man bäst tacklar gatuhundsfrågan med fokus på sterilisationsprogram, id-märkning och registrering av hundar, adoptioner, samt utbildningar om ansvarsfullt ägarskap. Man kommer att sammanträda med rumänska politiker och övertyga dem att samarbeta med oss för att lösa problemet på ett humant sätt.

Simon Pope, som är företrädare för gruppen och chef för kampanjer och kommunikation hos WSPA, uttalar sig:

”Vi har sett hur massdödandet inte är lösningen på överbefolkningen av gatuhundar. Hundratusentals hundar har avlivats i Rumänien under de senaste tjugo åren men ändå kvarstår problemet. Med vårt stöd, kan regeringen införa en plan som effektivt kommer att ta itu med problemet humant, en gång för alla. ”

Hjälp oss att påverka den rumänska regeringen genom att skriva under med ditt namn på petitionen. Uppmana alla du känner att göra detsamma! Skriv på här.

%d bloggare gillar detta: