Hundratals hundar fångas in – Protestera! NU!

De senaste sex dagarna har hundratals hundar fångats in i staden Mangalia. De stoppas in i skåpbilar utan ventilation – utomhus är det över 28°C – och anländer vid arbetsdagens slut till ett uppsamlingshägn i staden Constanta. Där väntar döden i form av en giftspruta i bröstkorgen.

Inte bara herrelösa hundar fångas in, utan även ägda hundar. Lokala djurvänner och hundägare söker desperat efter hundarna. Nedan visas en kort film som visar åskådarnas förtvivlan, de kan inget göra eftersom hundfångarna har poliseskort.

https://www.facebook.com/video/embed?video_id=589168394436933

Bakgrund: Borgmästaren i Mangalia hade tidigare lovat att införa humana kastreringsprogram. Han skickade personal på studiebesök till Save The Dogs nya hägn i Cernavoda, Footprints of Joy. Vår samarbetspartner, Save The Dogs, ställde dessutom upp med sin mobila klinik och kastrerade 364 hundar på plats i Mangalia. Men nu har borgmästaren ändrat sig inför rådande turistsäsong och återigen fört Rumänien till stenåldern genom att börja tillämpa en grym jakt på stadens hundar. En jakt som gång på gång visar sig vara en totalt meningslös metod för att minska gatuhundspopulationer. De lediga reviren intas av hundar från landsbygden och inom ett par år så är situationen densamma som innan utrensningen. Det är dessutom olagligt att döda friska hundar enligt rumänsk lagstiftning.

Save The Dogs har begärt ett möte med stadens borgmästare och mötet ska ske denna vecka. Det är otroligt viktigt att omvärlden visar sin avsky, så skriv därför på och dela denna petition till släkt och vänner. Du kan också maila direkt och med egna ord säga vad du tycker: Primar@mangalia.ro, Primaria@mangalia.ro

Tack för din hjälp!

%d bloggare gillar detta: