Akut insamling till stallbyggnad

calarasi-horses05

…det finns bra hästliv och det finns mindre bra hästliv.

Vår samarbetspartner Save The Dogs fulla namn är egentligen ”Save The Dogs and Other Animals Onlus”. Vid det nya hägnet, Footprints of Joy, bor redan flera omhändertagna hästar och en större grupp åsnor, samtliga räddade från urusla förhållanden.

Hästen är i Rumänien främst ett dragdjur, i jordbruk och för transport. Ägarna är ofta fattiga och lever i social misär. Omtanke om djuret står därför inte högt på agendan. Hästarna är ofta bara skinn och ben men tvingas dra laster de knappt klarar av. De misshandlas öppet och kan t.o.m. slås ihjäl på gatan av en ilsken, berusad ägare. En häst som inte orkar dra eller stå upp längre lämnas döende vid vägkanten. Den arbetande hästen är ofta sårig från dåligt passande utrustning och har sjukdomar relaterade till undernäring och hård belastning.

calarasi-horses71   calarasi-horses75

Fyra hästar i staden Calarasi räddades nyss i sista stund från brutal ”hemslakt” i stadens romska kvarter. Tre av dessa är på ingående till Footprints of Joy men saknar tak över huvudet. De är samtliga undernärda och såriga. Två har svåra problem med lederna. Alla har misshandlas svårt vilket märks tydligt vid hanteringen. Hästarna står tillfälligt tryggt uppstallade i Calarasi och får nu mat och akut veterinärvård. Den fjärde hästen, en en-ögd hingst, kommer att få stanna kvar där.

calarasi-horses63   calarasi-horses78

Vi har många hästvänner bland våra medlemmar och hundägare. Detta är en uppmaning till dig och alla andra djurvänner. En ny stallbyggnad måste akut uppföras vid Footprints of Joy för att husera hästarna från Calarasi samt erbjuda skydd till framtida hästar i nöd. Ditt stöd är avgörande för byggnationen och vi ber om ditt bidrag, stort eller litet. Vi kan dela med oss av vår kärlek till detta fantastiska djur – och sträcka ut en hjälpande hand till de mindre lyckligt lottade individer som väntar på ett värdigt liv.
Sätt in ditt bidrag på Plusgiro 355 425-0. Märk inbetalningen ”Stall”. Skriv ”Godkänner PUL” om du medger att ditt namn publiceras i vår gåvoredovisning. Tack för din hjälp!

calarasi-horses03

calarasi-horses06

%d